AK Parti kadın kolları başkanı Nihal Kutlar, AK Parti iktidarları döneminde kadının siyasette yer almasına ve önemli mevkilere gelmesinde önemli mesafeler alındığına dikkat çekti.

Radyo Mega’nın canlı yayında konuğu olan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Kutlar, Nevşehir’de de gerek Milletvekillerinin, gerek İl Başkanı ve Belediye Başkanının kadınların siyasette yer alıp, söz sahibi olmaları konusunda kendilerine çok ciddi katkılar da bulunduğunun altını çizen Kutlar, desteklerinden dolayı, Milletvekillerine, il başkanı ve belediye başkanına teşekkür etti.

Ak Parti’de teşkilatların % 30’luk bölümünde kadınların görev üstlendiklerine değinen Kadın Kolları Başkanı Kutlar, “Kadının elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Zira siyasette de durum böyle. Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de AK Parti kadının siyasete atılmasına, siyasette söz sahibi olmasına büyük önem veriyor. Bu konuda Milletvekillerimizin, İl Başkanımızın, Belediye Başkanımızın bizlere gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. AK Parti ailesi kadına büyük önem veriyor. AK Partiden önce kadınların meclisteki oranı % 4.6 iken, şimdilerde % 17 seviyesinde. Bu da partimizin kadına verdiği değeri ve önemi göstermesi açısından önemli bir istatistik olsa gerek” diye konuştu.