Temayül yoklamasının yapılmasının ardından AK Parti Genel Merkezi'nde aday adayları, komisyon üyeleri tarafından mülakata alındı.

Nevşehir'de AK Parti'den milletvekili aday adayı olan 42 isim, AK Parti Genel merkezinde komisyon üyelerinin sorularına cevapladı. 

BU BİR YARIŞMA DEĞİL

TANIŞMA Komisyon üyelerini ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomi İşleri Başkanı | İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, TÜMSİAD Genel Başkanı Akşehirli, Ak Parti MKYK Üyesi, 25 ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Adana Mv, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı - Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Emir Yasin Kekeç oluşturdu. 

Edinilen bilgiye göre komisyon üyeleri, AK Parti milletvekili aday adaylarını "Bu bir yarışma değil, bu bir tanışma" sözleri ile karşıladı. 

Birçok milletvekili aday adayı 30-40 saniyelik zaman içerisinde komisyonun bulunduğu odadan ayrılırken, yapılan mülakatların ardından muhtemelen (6+3) ilk 9'a kalan milletvekili aday adaylarının ikinci bir mülakata katılacakları öğrenildi.

İkinci mülakatta komisyonda, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı gibi isimlerin önünde milletvekili listelerinin oluşacağı öğrenildi.

NEVŞEHİR'DEKİ EN BÜYÜK SORUN NEDİR?

Komisyon üyelerinin, milletvekili aday adaylarına;

-Neden milletvekili aday adayı oldunuz ?

-Yaşadığınız şehirde eksiklikler nelerdir ?

-Siz milletvekili adayı olamazsanız tavsiye edeceğiniz başka bir isim var mıdır?

-Sizce Nevşehir'deki en büyük sorun nedir?

-Kitap okuyor musunuz? sorularını yönelttiği öğrenildi.