Nevşehir Adliyesinde AK Parti ve MHP milletvekilleri için mazbata töreni düzenlendi.

Nevşehir Adalet Sarayında gerçekleştirilen mazbata töreninde, 28'nci Dönem'de milletvekili olarak Nevşehir'i AK Parti'den temsil edecek Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan ile MHP'de Filiz Kılıç mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Süleyman Sakin'den aldı.

Nevşehir Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu’nda düzenlenen Mazbata törenine milletvekillerinin yanı sıra Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu, İlçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç ve her iki partinin teşkilat mensupları katıldı.

Nevşehir'de 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili seçilen AK Parti'den Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, MHP'den Filiz Kılıç İl Seçim Kurulu Başkanı Süleyman Sakin ve kurul üyelerinden mazbatalarını aldı.

Mazbatasını alan AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün; "Mazbatamızı teslim aldık. Nevşehir’imizi TBMM'nde temsil etme şerefini bizlere veren hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Şimdi Nevşehir kalkınması ve büyümesi için birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceğiz. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan, Her zaman hayır dualarını eksik etmeyen, Eşime ve çocuklarıma, Anneme ve babama, Tüm dost ve arkadaşlarıma, Vefakâr Teşkilatımıza, Dava arkadaşlarıma, Nevşehirli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz 28 Mayıs seçimlerini kazanmak zafere ulaşmaktır. Sefer bizden Zafer Allah’tandır." dedi.

MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç'ta; "Her şey Türkiye için, her şey Nevşehir için, her şey Nevşehirli için diyerek el birliği ile ele ele, gönül gönüle, aynı ruh ve azimle çıkmış olduğumuz bu değerli yolda çok şükür ki mazbatamızı aldık. Şüphesiz ki her bir dava arkadaşımızın emeği, katkısı çok büyük. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız Sn. Adnan Doğu’ya, Merkez İlçe Başkanımız Sn. Gökhan Gökdemir’e, İl ve Merkez İlçe yöneticilerimize, tüm ilçe başkanlarımıza, Ülkü Ocakları İl Başkanımıza ve Ülkü Ocaklı Yöneticilerimize, bizleri vekili olarak görmek isteyen, desteklerini esirgemeyen kıymetli hemşehrilerime, güzide basın mensuplarımıza, STK’larımıza, sendika başkanlarımıza ve üyelerine ayrı ayrı en içten teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Mazbatalarını alan AK Parti ve MHP Nevşehir milletvekilleri Ankara'ya giderek TBMM'de kayıtlarını yaptıracaklar.

Milletvekilleri 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından TBMM'de yemin ederek resmen Milletvekili olacaklar.

Mazbata töreni sonrası açıklamada bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran; "Hep birlikte Nevşehir’imiz için çalışacağız. Bu birliktelikten en çok Nevşehir kazanacak. Önümüzdeki beş yıl Nevşehir için çok farklı olacak." dedi.