Saadet Partisi'nin Genel Merkezi'nde düzenlenen Millet İttifakı toplantısında, Cumhurbaşkanı adayı resmi olarak belli oldu. Toplantıda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Cumhurbaşkanı adayı resmen Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

İyi Parti lideri Meral Akşener'in 5'li masaya geri dönmesiyle yaklaşık beş saat süren toplantı sona erdi. Alınan kararı açıklayan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, adaylarının Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Karamollaoğlu açıklamasında: "Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini biliyorsunuz. Bu toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı sizlere duyurmayı görev addlediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayımız. Seçimlerin ardından kendisine başarılar temennisinde bulunuyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamasında; "11 maddelik mutabakatla parlamenter sisteme geçileceğini açıklarken, Millet İttifakı'nın genel başkanlarının da cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını duyurdu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi istişare ile yöneteceklerini ifade etti.

Öte yandan Altılı Masa’nın bildirisi yayınlandı. İmamoğlu ve Yavaş, “cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle” yardımcı olarak atanacak.