Altınyıldız İlköğretim Kurumunda Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü münasebetiyle Ortaokul öğrencilerinin düzenlediği programda Türk Milleti’nin kahramanlığının destanlaştığı, Çanakkale Savaşlarının Türk Tarihinin dönüm noktalarından biri olduğu vurgulandı.

Çanakkale’de büyük imkânsızlıklar içinde verilen bu çetin mücadele, milletimizin bağımsızlığı için gerektiğinde neler yapabileceği öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan sunumlarla gösterilmiştir.

Atalarının tarihin her evresinde yaptığı gibi barışı, adaleti ilke edinmiş, anlayışla, sevecenlikle yaşayan, paylaşmayı bilen Altınyıldız İlköğretim Kurumunun öğrencileri Çanakkale’de destan yazan atalarının önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğilmiş ve şükranlarını iletmişlerdir.

Çanakkale Zaferinin 109. Yılı kutlama programı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından istiklal marşı, zeybek gösterisi, tiyatro, oratoryo ve video gösterimi koro eşliğinde türkülerle sona ermiştir.

Programda emeği geçen Türkçe Öğretmeni Zeliha Uğurlu ve 6. Sınıf öğretmenlerine, branş öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve onlara vatan millet sevgisini aşılayan değerli velilerimize teşekkür eder, bir kez daha bizlere bu eşsiz vatanı emanet eden atalarımıza saygı ve minnetlerimizi sunarız.