2024 LGS sınavının merkezi sınav sistemine göre uygulanarak öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarda sınava gireceği açıklanmıştır. Sınav grubu öğrencilerimizin sınav hazırlık sürecinde onlara tam anlamıyla destek olmak amacıyla sınavın uygulanacağı okullardan biri olan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü prova LGS sınavı yapılmıştır. 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü ikinci prova sınavımızı Nevşehir Lisesi’nde gerçekleştirmiş bulunuyoruz.  Sınavın başlangıç ve bitiş saatleri, oturumlar, salonda girecek öğrenci sayıları tam olarak LGS formatına göre düzenlenmiştir.

Öğrencilerimizi sınav uygulama okuluna velilerimiz getirerek LGS heyecanını yaşamış ve tecrübe edinmişlerdir. Sözel ve sayısal oturum arasında öğrencilerimize ikramlıklarda bulunulmuş ve sınav stresini ve kaygı düzeylerinin azaltmaları sağlanmıştır. Sınav uygulama süreci boyunca Rehber Öğretmenimiz öğrencileri gözlemleyerek notlarını almıştır. Oturum arasında öğrencilerimizin soruları tartışmamaları, dinlenerek sayısal oturuma hazırlanmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatılmıştır. Sadece 8. Sınıflardan sorumlu olan Rehber Öğretmenimiz her iki prova sınavında da öğrencilerimizle sohbet ederek rehberlik etmiştir.

LGS’nin yapılacağı Nevşehir Lisesi ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde prova sınavı olan öğrencilerimiz sınava emin adımlarla ilerlemenin ayrıcalığını yaşamışlardır.

Tecrübe çok önemli bir yol göstericidir. Paha biçilmez bir değerdir. Prova sınavı ile öğrencilerimize önemli bir tecrübe edindirmenin gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.