Amerika Portland State Üniversitesi Global İşbirliği ve İnovasyon Ofisi (OGEI) Yönetici Yardımcısı Sally Mudiamu beraberindeki heyetle, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Portland State Üniversitesi’nden akademik iş birliği görüşmeleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’ye gelen Portland State Üniversitesi Global İşbirliği ve İnovasyon Ofisi (OGEI) Yönetici Yardımcısı Sally Mudiamu beraberinde Dr. Öğrt. Üyesi Artur Urbaniak, Dr. Öğrt. Üyesi Maciej Laskowski ve Dr. Öğrt. Üyesi Maciej Buczowski ile NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

NEVÜ’den Uluslararası İlişkiler Birim Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Volkan Recai Çetin, Yabancı Diller Yüksekokul Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden Dr. Öğrt. Üyesi Mehmet Tunaz ve Dr. Öğrt. Üyesi Samet Taşçı’nın kendilerine eşlik ettiği ziyarette konuşan Sally Mudiamu, Türkiye’de bulunan bazı üniversitelerle öğrenci ve akademik personel değişimi başta olmak üzere her iki üniversite üniversiteleri arasında ikili işbirliklerini de arttırmayı amaçladıklarını söyledi. Bu kapsamda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni de ziyaret ettiklerini belirten Sally Mudiamu, Portland State Üniversitesi ile NEVÜ arasında öğrenci ve akademik personel değişimi ile birlikte bilimsel ve akademik konularda ortak iş birliği içerisinde olmak istediklerini söyledi. Sally Mudiamu ve beraberindeki heyet ayrıca Rektör Aktekin ve yönetimine göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete teşekkür eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise üniversite olarak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün yükseköğretimde belirlediği hedefler doğrultusunda uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini söyledi. NEVÜ’de 45 farklı ülkeden 703 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu öğrencilerin diğer tüm öğrencilerle birlikte en iyi şekilde eğitim almalarına yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.