Ankara Nevşehir Dernekler Federasyonu’na bağlı köy dernekleri yaz şenlikleri ile köylülerine doyasıya eğlenceli dakikalar yaşatıyor. 2014 yılının ilk yaz şenliği Ankara’da bulunan Aşağıbarak köyü tarafından köy merkezinde gerçekleştirildi. Aşağıbaraklılar’ın yoğun ilgi gösterdiği şenliğe Ankara’dan ve yurt dışından da ilgi büyüktü. 
Aşağıbarak 2014 yaz şenliğine Nevşehir Dernekler Federasyonu (NEVDEF) Genel Başkanı Mehmet Eren, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Karakol Komutanı, meclis üyeleri ve Ankara’dan gelen muhtarlarımız katıldı.
Aşağıbaraklılar kendilerine özgün oyunları ve yemekleriyle şenliğe renk katarak eğlenceli dakikalar yaşadılar. Nevşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Eren yaptığı konuşmada şenliğe ilgi gösteren herkese teşekkür ederek
Nevşehir Dernekler Federasyonu olarak amaçlarının Nevşehir köylerinin sosyal ve kültürel yapısına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Aşağıbarak köyü Dernek Başkanı Ragıp Özcan ise şenliğe katılarak kendilerini yalnız bırakmayan  Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ve Nevşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Eren'e teşekkür ederek Ankara'dan ve farklı illerden katılan misafirlere ve komşu köy derneklerine de teşekkür etti. Özcan, Aşağıbarak köyü Dernek Başkan yardımcısı Süleyman Yıldız'ada desteğinden dolayı teşekkür etti.
Haber:Hikmet Erkök