KOM koordinasyonunda aralarında Nevşehir'inde bulunduğu toplam 24 ilde organize suç örgütlerine yönelik 'Tümör' operasyonu başlatıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin eden 26 suç grubu üyelerine yönelik 24 ilde 284 şüphelinin yakalanmasına yönelik “Tümör” operasyonu başlatıldı.

Nevşehir'de Organize Suç Örgütü Operasyonu

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM Şube Müdürlüğünce, İlimizde Organize Suç Örgütlerinin ve faaliyetlerinin tespitine yönelik olarak yapılan çalışmalarda 01.07.2022 tarihinde gerçekleştirilen eş zamanlı planlı operasyon kapsamında;

8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, yakalanan şüphelilerin ikamet, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda;

*6 adet tabanca ve tabancalara ait 400 adet fişek

*1 adet kurusıkı tabanca

*4 adet av tüfeği

*60 adet av fişeği ele geçirilmiştir.


KOM Daire Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında geçen yıl 8 ilde "Sahil Rüzgarı", 9 ilde "Sahil Rüzgarı-2" ile 30 ilde "Tırpan" ve Nisan ayında 16 ilde eş zamanlı "Müsilaj" operasyonlarının yapılmıştı. 

Vatandaşlar üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik mücadele KOM Daire Başkanlığı koordinesinde devam ediyor. 


Bu kapsamda "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" ve "Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit" suçlarını işledikleri tespit edilen 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin ettiği belirlenen 26 suç grubu üyelerinin kimlikleri tespit edildi. 


Çalışmaların tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda Ankara, İzmir, Adana, Aydın, Afyonkarahisar, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Karabük, Kocaeli, Konya, Muğla, Malatya, Mardin, Mersin, Nevşehir, Rize, Sakarya ve Osmaniye olmak üzere sabah erken saatlerde 24 ilde eş zamanlı olarak haklarında gözaltı kararı verilen 284 şüphelinin yakalanmasına yönelik "Tümör" adı verilen operasyon başlatıldı.


KOM Daire Başkanlığı ekiplerince sabah saatlerinde 24 İlde eş zamanlı gerçekleştirilen Tümör Operasyonları kapsamında yapılan aramalarda;

  • 11 adet uzun namlulu tam otomatik tüfek,
  • 135 adet tabanca,
  • 50 adet tüfek,
  • 2633 adet fişek, çok sayıda silah parçası, çok miktarda sentetik hap, sentetik ecza, esrar, metamfetamin ve çok sayıda çek ve senet ele geçirilmiştir.


Operasyonlar neticesinde; 215 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, firari 69 şüpheli şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir.