Türk savunma sanayisinde son yıllarda atılan adımlarda önemli aktörlerden olan Nevşehirli hemşehrimiz Başbuğ, ziyarette, deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere tamamen yerli yapım ile üretilen Proton Elıc Rb-ı M-2 If termal görüntülü arama cihazını Ürgüp Belediyesi arama kurtarma ekiplerince kullanılmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'e takdim etti.

Assuva Savunma Sanayii'nin ürettiği birbirinden değerli cihazlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan, terör unsurlarının tespitinde ve deprem, sel, çığ gibi felaketlerde aktif şekilde kullanılan Assuva da felaket bölgesinde Jandarma Genel Komutanlığı’yla koordineli olarak kurdukları ekiple aktif şekilde çalışmalara imza atmıştı.

Ziyarete ilişkin çıklamada bulunan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk,  "Assuva Savunma Sanayi İşletmecisi Kıymetli Hemşehrimiz Remzi Başbuğ’u ve Nero Başkanımız Özay Onur’u belediyemizde ağırlıyoruz.

Afet bölgelerindeki faaliyetlerde kullanılmak üzere yerli üretim olan Proton Elıc Rb-ı M-2 If termal görüntülü tarama cihazını belediyemiz arama kurtarma ekiplerimizin kullanımına sunmak üzere teslim aldık.

Nazik, gurur verici ve anlamlı hediyeleriyle birlikte ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.