Mustafa Kemal Atatürk’ün Hacıbektaş’a gelişinin 104. yıl dönümü nedeniyle Nevşehir Valisi Ali Fidan’ın katılımlarıyla Hacıbektaş Cumhuriyet meydanda kutlama törenleri düzenlendi.

İlk olarak sırasıyla, Nevşehir Valisi Ali Fidan ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’un Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından yapılan saygı duruşunu takiben, İstiklâl Marşımız okunarak, bayrağımız göndere çekildi.

Çelenk sunma törenini ile saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Hacıbektaş’a gelişini temsilen,  Samsun’dan yola çıkan ve Ankara’ya ulaşacak olan, ilçemiz atletlerinin taşıdığı Bayrak, “Sayın Valimiz, Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK  ilçemize geldiler.” denilerek ve eldeki bayrak üç defa öpülüp alına götürüldükten sonra Nevşehir Valisi Ali Fidan'a teslim edildi.

Bayrak tesliminin ardından Atatürk’ün Hacıbektaş’ı ziyaretinde bir gece konaklamış olduğu Atatürk Evi Müzesi ziyaret edildi ve buradan salon programının düzenleneceği Hacıbektaş Kültür Merkezine geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından,  Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok ve Nevşehir Valisi Ali Fidan, günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’ndeki program, semah gösterisi, Hacıbektaş Veli Ortaokulu öğrencileri tarafından oratoryo, tiyatro ve şiir dinletisinin sunulmasıyla sona erdi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK‘ün Hacıbektaş’a gelişinin 104. yılı törenlerinde; Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Bahittin Murat Yakın,  Nevşehir Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Hacıbektaş Kaymakamı Abdulkadir Nar, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, il ve ilçe protokol ve daire amirleri,  okul/kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar hazır bulundu.