15 Şubat 2023 günü ATV Ana Haber Bülteninde Cem Öğretir’in sunduğu, Muhabir Ozan Ulaş Caymaz’ın yaptığı haberin içeriğinde Kapadokya Otelcilerini karalayan ithamlarda bulunulması Nevşehir kamuoyundan büyük tepki toplamıştı.

Nevşehir'den gelen büyük tepkiler üzerine Öğretir, Bugün ATV Ana Haber Bülteninde yaptığı açıklamasında; "Niyetimiz asla depremzedelere işletmeleri, işletmecileri ve Nevşehir halkını eleştirmek değildi. Böyle anlaşılmış isek Nevşehir halkından affımızı rica ederiz. Niyetimiz sizi itham etmek değil bir iddiayı dile getirmekti." dedi.

İşte o açıklama; "Dün Akşamki Bültenimizde Bazı Otellerde Bir Haftanın Sonunda Depremzedelerden Para İstendiği İddasını Dile Getirmiştik Nevşehirde.

Bu Haberimiz Sonrasında Nevşehirlilerden ve Bölgedeki Otel İşletmelerinden Bazı Tepkiler Geldi Ve o tepkiler Üzerine bir Açıklama Gereği Doğdu Elbette.

Niyetimiz Asla Devlet Kurumlarının Herhangi bir isteği ve talimati olmadan kendi insiyatif ve duyarlılıklarıyla haraket eden ve depremzedelere kucak açan işletmeleri işletmecileri ve Nevşehir Halkını Eleştirmek Değildi Elbette. Hatta Haberimizin İçinde Dikkatli İzlediyseniz Eğer Bunuda Açıkça Belirttik Altını Bir Kez Daha Çizelim Böyle Bir Zamanda Elini Taşın Altına Koyan Sizlere Herkese Minnet duyuyoruz. Böyle Anlaşıldıysa Affınızı Rica Ederim.

Ama Dediğimiz Gibi Niyetimiz Sizi İtam Etmek Değil Bir İddayı Gündeme Getirmekti ki Sayın Nevşehir Valimiz Ve Valilik yetkilileriye bizzat görüştüm. Telefon açtık kendilerine onlarda otellerden çıkarılan yada otele alınmayan ücret talep edilen kişilerin olduğunu ama o kişilerin depremzede değil de, depremzede olduklarını idda ederek otellere giriş yapan yapmaya çalışan anlamsız uçuk bazı istekler ile iyi niyeti suistimal eden kişiler olduğunu,bunların sayısınında çok olmadığını söylediler. İddalarında bu nedenle gündeme gelmiş olabiliceğini belirttiler elbette o iddalarıda araştırmaya devam ediyoruz. Bizde sorumluluğumuz gereği bu açıklamayı sizin takdirinize sunuyoruz ve dün akşam kurduğum cümleyi tekrarlayarak bir nokta koyucam. Her Kim Deprem Mağduriyeti Üzerinden Bir Çıkar Elde Etmeye Kalkıyorsa İnsanlığı Enkaz Altında Kalmıştır İyi Akşamlar"