2015-2016 av döneminin Merkez Av Komisyon kararına göre avlanma günlerinin Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri olarak belirlendiğini açıklayan Aksaray Valiliği, bölgedeki av sezonunun bıldırcın ve üveyik avı ile 15 Ağustos 2015'te başlayacağını bildirdi.

Yapılan açıklamanın devamında; "2015-2016 Av Döneminde ülke genelinde avlanma 15 Ağustos 2015 tarihinde kuşlardan bıldırcın üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan avı  ve memelilerden yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. Avlanma süreleri içinde ve avlanma günlerinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) avlanmak serbesttir. Ayrıca, yaban domuzu bıldırcın ve üveyik avı bu avlanma günlerine ek olarak salı gününde de yapılabilecektir".


Günlük Limit Belirlendi

Avcı başına bazı av hayvanlarının günlük avlanma limitlerini açıklayan yazıda; "Bıldırcın 10, üveyik 8, karatavuk-sakarca 3, çulluk-sakarmeke 4 , yabani tavşan 1, kınalı keklik - kum kekliği ve çil kekliği toplamda 2, yeşilbaş-boz ördek- fiyu- çamurcun- macar ördeği-tepeli patka- elmabaş patka ve çıkrıkçın toplamda 6, adatavşanı-kaya sansarı 2, yaban domuzu 2’ , tilki 2 adet olarak belirlenmiştir. Yaban hayvanlarının yavrularını yakalayarak alıkoymak; boş dahi olsa yaban hayvanlarının yumurtalarını toplamak ve bulundurmak yasaktır.

İzin almaksızın av ve yaban hayvanlarını beslemek, büyütmek, üretmek ve bulundurmak yasaktır. Bu karardaki yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununda men edilen fiilleri işleyenler ile Merkez Av Komisyonunca belirlenen avlanma esas ve usullerine uymayanlar hakkında her bir aykırılık için 29,00 Türk Lirası ile 16.765 Türk Lirası arasında  idari para cezası verilecek, ayrıca av hayvanı türüne göre 50 Türk Lirası ile 60.000 Türk Lirası arasında değişen tazminat bedelleri talep edilecektir. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini il şube müdürlüğü döner sermaye hesaplarına yatırmaları, Merkez Av Komisyonun 05 Haziran 2015 tarihli ve 29377 sayılı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 14 sayılı Kararındaki diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur" denildi.