Her hafta farklı konu ve konuklarıyla tanıtım, yatırım ve ekonomi konularıyla iş dünyasının nabzını tutan, yurtdışı ve yurtiçi haberleri, başarı öykülerini ve özel röportajları ekranlara taşıyan Ekopazar programı ekibi, Kapadokya bölgesinin cazibe merkezi ve parlayan yıldızı haline gelen Avanos hakkında, Belediye  Başkanımız  Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ile röportaj yaptı.

İlçemizde çeşitli mekânlarda gerçekleştirilen çekimler ve Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ’nün röportajı ATV Avrupa kanalında, 27 Ekim Pazar günü sabah saat 10:00’da “Ekopazar” programında ekranlara taşınırken, daha kapsamlı şekilde gerçekleştirilen çekimler 26 Ekim Cumartesi günü saat 16:30’da ve 27 Ekim Pazar günü saat 12:00’de tekrarıyla Gaziantep Olay TV’de ekranlara gelecek.

Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ röportajda, Kapadokya bölgesinde Avanos’un el sanatları ve doğal zenginlikleri ile marka olma vasfına değinerek; asırlardır geleneksel yöntemlerle devam eden ve Kızılırmak yataklarından çıkartılan toprakla yapılan çömlekçilik sanatına, halıcılığa, peribacaları ve yeraltı şehirlerinin yanı sıra Kızılırmak’ın ilçemize kattığı doğal güzellik ve turizm zenginliklerinden bahsetti.

Röportajda yöneltilen soruları cevaplayan Belediye Başkanımız, Belediyecilik hizmetleri olarak ilçemizde gerçekleştirilen ve devam etmekte olan doğal gaz, içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları, yol ve kaldırım çalışmaları hakkında bilgiler vererek, Kızılırmak kenarında yapılan düzenleme çalışmaları ve kültür sanat etkinliklerimiz ile ilçemizin bölgede bir cazibe merkezi konumuna geldiğini belirtti.

Çalışmaları devam eden ve gerçekleştirilecek projelere ilişkin soru üzerine, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Avanos’un gelişimine bağlı olarak ihtiyaç duyulan konut eksiğini gidermek üzere TOKİ çalışmalarının yapıldığını, yeni köprü yapılmak üzere gerçekleştirilen proje doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, Kızılırmak kenarı düzenleme çalışmalarının piknik alanlarını da içeren 2. etap çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Ayrıca hızla gelişmekte olan ilçemizde hastane inşaatının başladığını ve 60 kişilik Huzurevi projesinin yatırım programına alındığını ifade etti.

Röportajda; Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ilçemizin tarihinden, el sanatlarına kadar pek çok konuda “Ekopazar” çekim ekibine bilgiler verdi. ATV Avrupa kanalında ve Gaziantep Olay TV “Yurtvizyon” programında yayınlanacak olan programda, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, dört mevsim turizm bölgesi olan Avanos’a  herkesi davet ederek, çömlek yapımını denemeden ve Kızılırmak’ta gondol gezisi yapmadan dönmeyin dedi.