Her fırsatta yeni yöntemler deneyerek, halkın parası ve malına göz diken aç gözlü dolandırıcılar, bu kez Avanos Belediyesi'nin adını kullanarak insanları dolandırmaya çalışıyor.

Devlet Kurumları ve STK'lar Adıyla Dolandırıcılık:  Hukuki Süreç Başlatıldı Yalanı!

Vatandaşların cep telefonlarına, “Sayin Sanik 11. Agir Ceza Mahkemesi Baslatilmistir. Tebligat Yapilmayacaktir. Uygulama Uzerinden Dava Detaylarina Erisebilirsiniz ffutu.....” gibi altında linkle mesaj gönderen dolandırıcılar, bunu yaparken de çoğunlukla ya resmi bir kurum yada kuruluşu yada hukuk bürolarının ismini kullanıyor ve kendilerini avukat ya da devlet memuru olarak tanıtıyor.

Avanos Belediyesi  dolandırıcılığa karşı vatandaşları uyardı ! 

Avanos Belediyesi, cep telefonunuza "Sayın sanık hakkınızda hukuki süreç başlatıldı" şu linki tıklayınız türünden gönderilen mesajla ilgili dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

ÖNEMLİ DUYURU

Değerli Vatandaşlarımız, Bazı Telefonlara SMS ile Aşağıdaki Mesaj iletilmiş. Ancak Bu Mesaj Belediyemiz Tarafından Gönderilmemiştir. Mesajda Yer alan Linke Herhangi Bir Dolandırıcılık İhtimalina Karşı Girilmemesi ve Gelen Bu Tür Mesajlara İtibar Edilmemesi Hususu Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Editör: Fikret Capacı