Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı, esnaf ziyaretleri kapsamında ilçe merkezinde bulunan NEWMİX Kimya Armetyum Tavukçuluk İşletmesini ziyaret etti. 

Kaymakam Gölbaşı, Bir süre firma sahibi olan İş İnsanı Murathan Kavak ile sohbet ettikten sonra kümesleri ve yumurtaların hangi işlemlerden geçerek paketlendiği hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Gölbaşı, özel sektörün de yanlarında olup özel sektöre her zaman destek olacaklarını belirterek ; çalışmaları ve  ilçe ekonomisine olan katkı ve istihdam için İşletme Sahibi Murathan Bey ve çalışan personellere teşekkür edip, çalışmalarında başarı ve bol kazanç diledi.

Günlük taze yumurta...

Armetyum Yumurta Nevşehir

1982 yılında Ahmet KAVAK tarafından kurulan Kavak Tavukçuluk , 2000 Yılında Ahmet Kavak'ın vefat etmesinin ardından Murathan Kavak yönetime geçti.

2000- 2007 yılları arasında Kavak tavukçuluk olarak devam eden firma, Daha kurumsal bir yol çizmek için 2007 Aralık ayında Armet Tavukçuluk Yem Gıda San.Tic.Ltd.Şti şirketini kurdu.

Şirket ARMETYUM markasıyla 215.000 adet yumurta tavuğu kapasiteli olup, kendi yem fabrikası ve yumurta paketleme tesisi bulunmaktadır.

Yurtiçinde satış pazarının yanında yurtdışına da ihraç etmektedir.

Editör: Fikret Capacı