Nevşehir’in Avanos ilçesinde etkili olan yoğun yağış, bazı bölgelerde olumsuzluklara yol açtı. Özellikle Karaseki Mahallesi verici bölgesinden aşağıya doğru sürüklenen toprak birikintileri, yollarda birikerek ulaşımı zorlaştırdı.
Yaşanan olumsuzlukların ardından Avanos Belediyesi ekipleri hızla harekete geçerek sahada yoğun bir çalışma başlattı. İtfaiye ekipleri tarafından yollarda temizlik ve yıkama çalışmaları gerçekleştirilirken, yağış nedeniyle su birikintisi oluşan noktalarda ise vidanjörlerle su tahliyesi yapıldı.
Belediye ekiplerinin koordineli müdahalesi sayesinde yollar kısa sürede temizlenerek güvenli hale getirildi. Çalışmaların aralıksız sürdüğü bölgede, yeni yağış ihtimaline karşı da önlemler artırıldı.
Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş da sahaya inerek çalışmaları yerinde inceledi. Ekipleri bizzat yönlendiren Başkan Sarıtaş, müdahalenin hızlı, sorunsuz ve etkin bir şekilde yürütülmesini sağladı.
Yetkililer, benzer durumlara karşı ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirterek, vatandaşların olası risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.








