Bağımlılık ile Mücadele İI Koordinasyon Kurulu 1. Dönem Toplantısı Nevşehir Valisi Ali Fidan'ın başkanlığında valilik konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, bağımlılıkla mücadele kapsamında 2023 yılında il genelinde yürütülen çalışmalar ile 2024 yılında yapılması planlanan proje çalışmaları hakkında sunum yapılarak bilgiler verildi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan toplantıda yaptığı açıklamada; bağımlılığın toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, beden ve ruh sağlığını, toplumun yapısını bozan küresel bir halk sağlığı sorunu olduğuna değinerek toplumda yıkıcı sonuçlar doğuran bağımlılık probleminin ortadan kaldırılabilmesi için kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşın iş birliği yaparak bağımlılıkla mücadele ettiğini belirtip uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğini ifade etti.

Vali Fidan’ın bağımlılıkla mücadele konusunda çalışan tüm kurum-kuruluş temsilcilerine teşekkür ettiği toplantı, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan ve yapılması gereken çalışmaların değerlendirilmesi ve görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.