Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Nevşehirli vatandaşların uzun süredir beklediği Nevşehir Çevre Yolu projesi için önemli bir müjde verdi.
Nevşehir’e 15 Milyar 129 Milyon Liralık Yatırım
Bakan Uraloğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Nevşehir’e hayata geçirdikleri yatırımlarla değer katmaya devam ettiklerini belirten Bakan Uraloğlu, “Nevşehir’in ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendirmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 23 yıllık dönemde 15 milyar 129 milyon liralık ulaştırma yatırımını gerçekleştirdik. 2002’de 87 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 307 kilometreye çıkardık. Bitümlü sıcak karışım kaplamalı yolu olmayan Nevşehir’e yaklaşık 300 kilometre BSK’lı yol kazandırdık.” dedi.
Nevşehir-Kırşehir-Ankara Yolu, Nevşehir-Acıgöl-Aksaray Yolu, Gülşehir-Avanos Yolu, Nevşehir-Niğde Yolu ve Nevşehir Güney Çevreyolu gibi önemli projeleri tamamladıklarını belirten Uraloğlu, “Şu anda da Nevşehir-Aksaray, Nevşehir-Ürgüp, Ürgüp-Boğazköprü, 103 Evler Köprülü Kavşağı ve Kesikköprü-Tuzköy Havalimanı Yolları gibi 4 önemli karayolu projemize devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Nevşehir’e Çevre Yolu Müjdesi
Nevşehir’e Çevre Yolu Müjdesi: İhale 2026’nın İlk Çeyreğinde
Bakan Uraloğlu, 2026 yılının ilk çeyreğinde çevre yolunun ihalesinin yapılacağını ve yapım çalışmalarının hızla başlayacağını açıkladı.
Nevşehir Çevre Yolu İhalesi 2026’da Başlıyor
Bakan Uraloğlu, “2 etap halinde inşa edeceğimiz projemizi tamamladığımızda şehirler arası transit trafiğin şehir içinde meydana getirdiği yoğunluğun önüne geçip trafik güvenliğini artırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.
Proje tamamlandığında, Nevşehir’in trafik yükü hafifleyecek, şehir içi trafik güvenliği ve konforu önemli ölçüde artacak.
Kapadokya Havalimanı’nın Yıllık Yolcu Kapasitesi 2 Milyona Yükselecek
Kapadokya Havalimanı’nın da 2024 yılında rekorlar kırdığına dikkati çeken Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
“16 bin 772 uçuşla yaklaşık 722 bin yolcu taşındı, bu da 2023’e kıyasla yüzde 28’lik bir artış demek. Bu yıl da Temmuz sonu itibariyle yaklaşık 402 bin yolcu ağırladık. Yani, artık havalimanımızın yıllık 700 bin olan yolcu kapasitesi bu bölgeye yetmiyor. Bu kapsamda bölgedeki havayolu ulaşımına yönelik artan yolcu talebinin giderek hız kazanmasıyla mevcut havalimanımızın hizmet kapasitesi ve kalitesini arttıracak çalışmaları da başlattık.”
Mevcutta 3 bin 616 metrekare olan terminal binasını yaklaşık 3 kat büyüterek 10 bin 650 metrekareye çıkaracaklarını belirten Bakan Uraloğlu, “Böylece yılda 700 bin yolcu olan mevcut kapasitesini 2 milyona yolcuya yükseltiyoruz. Hiç şüphesiz yeni terminal binası ve diğer tamamlayıcı tesisleri ile havalimanımız Kapadokya Bölgesine gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında artış sağlayarak bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacak ve ticaret faaliyetlerini daha da hareketlendirecek.” diye konuştu.
“Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir”
“Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” anlayışıyla gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, “Nevşehir’imizin değerli insanlarının desteğiyle, şehrimizi daha yaşanabilir, daha güvenli ve daha kalkınmış bir geleceğe taşımak için bizler Cumhur İttifakı olarak yola devam edeceğiz. Birlikte, el ele vererek Kapadokya’nın bu eşsiz coğrafyasını dünya turizminin merkezi haline beraberce getireceğiz.” dedi.
"Çevre Yolunda herşey söz verdiğimiz gibi!"
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Muhammed Feyzi Aygün'de; Çevre Yolunda herşey söz verdiğimiz gibi! Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun Nevşehir ziyareti kapsamında, müjdeyi bizzat kendilerinin vermesini istedik. Bakanımızın, Nevşehir Çevre Yolu ihalesinin 2026 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirileceği ve çalışmaların başlayacağı yönündeki müjdesi, şehrimize ayrı bir heyecan ve umut kattı. Şehrimize göstermiş oldukları ilgi, alaka ve güçlü desteklerinden dolayı Sayın Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na ayrıca teşekkür ediyoruz." dedi.