Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyü 26-31 Temmuz tarihleri arasında 5 gün süren Echoes from Agartha festivaline ev sahipliği yaptı. Kapadokya'da düzenlenen agarta festival görüntülerinin sosyal medyaya düşmesi ile birlikte etkinlikten rahatsız olan Nevşehirli vatandaşlar, bu görüntülerin ilimize ve ülkemize yakışmadığına dikkat çekti.

Bir çok sosyal medya kullanıcılarının paylaştığı görüntüler gerek Nevşehir gerekse ülkemiz genelinde gündem oldu. Kapadokya'da düzenlenen, sözde festivalin videosunu izleyenler gördüklerine inanamadı. Şuana kadar sosyal medya ve ulusal bir çok mecrada konuşulan bu etkinlik hakkında merak edilen sorular ise henüz cevap bulmuş değil...

  • Bu organizasyonu kim düzenledi?
  • Kapadokya'nın tarihi yapıları üzerinde böyle bir organizasyona kim izin verdi?
  • Burada yapılan etkinlikte neler yaşandı?
  • Kimler katıldı?
  • Amacı neydi?
  • Sadece bir eğlencemi yoksa iddia edildiği gibi...

Gazeteci Banu Avar Kapadokya'daki çılgın partiyi gündeme taşıdı...

Gazeteci, Yazar, Belgesel Yapımcısı Banu Avar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi; "Neden adı Agarta ? Nazi Almanyası’nda Hitler Agarta üstün ırklar ülkesinde yaşayanların kendi ari ırkının ataları olduğunu ilan etmişti. Sahillerde içki yasakları konuşulurken neden Anadolunun göbeğindeki bu acaip toplantılarda her türlü uyuşturucu elden ele geziyor?? Agarta müzik festivali tanıtımında ‘Bu sadece bir müzik festivali değil, Anadolu ve (dikkat) Mezopotamya’nıngöbeğinde bir toplum hareketidir” deniyor. Bu gibi faaliyetleri, arka planını kimlerin öncülüğünde hazırlandığını çıplaklık sex ve tüm bu freudien pazarlamanın sebeplerini hiç düşündünüz mü? Önde gel gel yapan tezgahtarlar kiralık elemanlar. Giriş ücretinin devasa olması ülkedeki zengin ve iyi eğitimli gençlerin hedeflendiğini gösteriyor. Tüm bunları düşünmediyseniz düşünün canım kardeşlerim. Yoksa birileri sizin için düşünüyor önünüze senaryolar koyuyor ve sizleri figuran yapıyor…"