Ürgüp Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların su faturalarının ödenebilmesi ve dayanışma ruhunu yaşatması için “Askıda Fatura” uygulamasını başlattı.

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, yaptığı açıklamasında; "Sevgili Ürgüplü hemşehrilerim, Bugüne ilişkin kısa bilgiler vermek istiyorum.

-Askıda su faturası uygulamamızda bugün kalan bakiyeyi, Dinler Ailesinin şirketi, Dinler Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tek seferde kapatmış. 
Ürgüp ve ihtiyaç sahiplerimiz adına teşekkür ederim.

- Bir başka turizmci Ömer Tosun (Museum Otel) da Kavaklıönü mahallemizde yer alan iki park arasına 3 adet satranç masası (beton veya metal) 6 adet sabit sandalye, maliyetini karşılama sözü verdi. 

Bu uygulama yurt dışında çok yaygın. Parkta satranç masası başında oturuyorsunuz. Rastgele başka bir satranç sever karşınıza oturuyor ve maç yapıyorsunuz. (Sadece taşlarınızı getiriyorsunuz)

Bina ve altyapsı hazır olan sosyal tesisimiz için tefrişat seçmeye Ankara’ya giden meclis asil ve yedek üyelerimizden 2 kişi tefrişat (masa sandalye vb) bedelini söyleyince ürkmüştüm. 

Onu da eski bir Garanti Bankalı olarak Garanti Bankası’na sordum. Bu tefrişatı bizlere Garanti Bankası sağlayacak. 
Perşembe halk toplantımızı yaptık. 

İş başvurysu yapan çok gencimiz var. Web sitemizde iş ve eleman arayanları bir araya getirecek bir platform hazırlıyoruz." dedi.