Ülkemizde yaşanan en büyük yıkımlara sahip depremin ardından bölgeye teknik personeller, iş makinaları ve yardım tırları gönderen Acıgöl Belediyesi ve Yazıhüyük Belediyesi depremzedelerin yaşadığı barınma sorununu çadır kent kurarak çözüme kavuşturmayı planlıyor.

Bu kapsamda deprem bölgesine giden Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş ve Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, depremin en çok yıkıma neden olduğu Hatay'da çadır kent kurmak için kolları sıvadı.

Konu hakkında Acıgöl Belediyesi ve Yazıhüyük Belediyesi tarafından yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Her birimizin şahsi meselesi olan, medeniyetlere beşiklik yapmış, hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimiz, “Her dem yeniden doğarız, bizden kim usanası” şuuruyla bakanların memleketi Hatay'ımızdayız.

500 Kişilik Çadır Kent Kurulumunu WC, Duş Konteynırlarını ve ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine getirdik. Depremzedelerimizi dinledik, geleceğimizin ikbali çocuklarımız, gençlerimizle sohbet ettik. Kadınlarımız Çadır Kentimizde depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşıladılar. Zor günleri kısa zamanda aşacağız inşallah.

Acıgöl Belediye Başkanımız Sn. Ercan ERTAŞ'a, belediyemiz personellerine, Acıgöl Halkımıza, Yazıhüyük Belediye Başkanımız Sn. Cengiz ÇAVDAR’a, belediye personellerimize, Yazıhüyük halkımıza her konuda olduğu gibi  bizlere her konuda destek olan bütün Hayırseverlerimize fedakarlıklarından dolayı hepsinden birer birer Allah razı olsun. Allah bir daha bu acı günleri yaşatmasın inşallah."