Nevşehir Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Şube Başkanı Harun Öcal ve yönetim kurulu üyeleri ilimizin en köklü eğitim kurumlarından Nevşehir Lisesi'ni ziyaret etti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) hakkında bilgilendirmede bulunarak, eğitimciye şiddete karşı sendika olarak sıfır tolerans olması gerektiğini vurgulayan Nevşehir Eğitim Bir Sen Başkanı Öcal, sene boyunca okulumuzda yapılan çalışmalar için eğitim çalışanlarına teşekkür etti.

"Öğretmenlik insanlık tarihinin en kutsal ve ölümsüz mesleğidir."

Başkan Öcal, "Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın en güzel mesleklerindendir. Yeni nesilleri, bir anlamda ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz eğitim ordumuzun varlığı, milletimize daima güven vermektedir. Öğretmenlik insanlık tarihinin en kutsal ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenler, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, gençleri hayata hazırlayan ve toplumun sürekli önünde giden gönül erleridir.

Öğretmenlerimiz Yalnız Değildir!

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir.  Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Böylesine kutsal bir mesleği ifa eden, hakalrı hiçbir zaman ödenmez tüm değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz Yalnız Değildir! Her daim tüm eğitimcilerimizin yanındayız ve her zamanda yanlarında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Editör: İbrahim UYSAL