Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan yerel basın mensuplarıyla Nevmekan’da düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Başkan Arı, gazetecilerin toplumun doğru bilgiye ulaşmasındaki önemli rolüne dikkat çekerek basın mensuplarının gününü kutladı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Nevşehir’de görev yapan gazetecileri kahvaltı programında ağırladı. Nevmekan’da gerçekleştirilen buluşmada, yerel basının kent yaşamındaki önemi ve gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirme görevleri ele alındı.

Programa katılan gazetecilere teşekkür ederek günlerini kutlayan Başkan Arı, Nevşehir’de devam eden çalışmalar ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da bilgi verdi. Yerel basın mensupları ise görüş ve önerilerini doğrudan Başkan Arı’ya iletme fırsatı buldu.

Başkan Arı: “Gece gündüz demeden, zor şartlar altında dahi işinizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorsunuz”

Gazetecilerin demokrasinin güçlü savunucularından olduğunu belirten Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, yerel basının vatandaşların doğru bilgiye ulaşmasında önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti.

Yerel basının kentte yürütülen çalışmaların ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerin kamuoyuna aktarılmasında kritik bir rol oynadığını vurgulayan Başkan Arı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle yerel basın, halkın gündemden haberdar olması adına kritik bir görev üstleniyor. Yerelde yapılan her çalışma, vatandaşların yaşam kalitesini yükselten projeler, ancak basın mensuplarının katkısıyla kamuoyuna doğru şekilde aktarılabiliyor. Sizler, gece gündüz demeden, zor şartlar altında dahi işinizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorsunuz. Bu özveri ve gayretiniz sayesinde toplumumuz, sağlıklı bilgiye ulaşabiliyor. Tüm bu emekleriniz, sizleri toplumun en kıymetli unsurlarından biri haline getiriyor.

Şeffaf yönetim anlayışımız çerçevesinde, her daim sizlerle iş birliği içinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerle birlikte Nevşehirimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü yürekten kutluyor, bu anlamlı gün vesilesiyle hepinize başarılar diliyorum.”

Nevşehir’de yerel yönetim ile basın mensuplarını bir araya getiren program, karşılıklı görüş alışverişiyle devam etti.