ATV'nin yaptığı habere tepki gösteren Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş," Bu haberin biran önce düzeltilerek, Nevşehir halkı ve turizmcilerimizden özür dilenmelidir" dedi.

15 Şubat 2023 günü ATV Ana Haber Bülteninde Cem Öğretir’in sunduğu, Muhabir Ozan Ulaş Caymaz’ın yaptığı haberde Nevşehir halkını ve Kapadokya Otelcilerini karalayan ithamların kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Salaş,"Vicdanın şehri Nevşehir'de hala hazırda başta il merkezi, ilçeleri, beldeleri ve köyleriyle yardımların devam ettiği rekor sayıda yardım Tır'larının bölgeye sevk edildiği, on binlerce depremzedelerin misafir edildiği ilimizde başta Kapadokya bölgemizdeki otellerimiz, pansiyonlarımız, KYK yurtları, lojmanlarımız ve hatta bir çok vatandaşlarımız evlerinin kapısını sonuna kadar açmıştır" dedi.

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'inde depremzedelerin yaralarını sarmak adına topyekün seferber olduğu bir dönemde böyle bir haber hepimizi derinden üzmüştür. Acilen bu haberin düzeltilmesini ve Nevşehir halkı ve turizmcilerimizden özür dilenmesi gerekmektedir.

Her zaman hayırseverlilikte yarışan, yardımseverliği ile tüm Türkiye'ye örnek olan bu şehrin bir evladı olarak Nevşehirliliğim ile gurur duyuyor, bu talihsiz ve yalan haberinde biran evvel düzeltilmesini bekliyorum.

Tüm kamuoyuna ilanen duyurulur.