Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, deprem felaketi nedeniyle yaraları sarmaya ihtiyaç duyduğumuz dönemde Miraç Kandili’nin tüm acıları hafifletmeye vesile olmasını diledi.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin yüreğinde derin yaralar açan, asrın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bugünlerde, ülke ve millet olarak daha çok kenetlenmeye ihtiyaç duyulduğunu, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde gönül gönüle olmanın yaraları saracak derecede önemi bulunduğunu ifade ederek, Miraç Kandili’nin hep birlikte el ele, omuz omuza yürümeye vesile olmasını temenni etti.

Başkan Salaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Miraç mucizesinin gerçekleştiği bu mübarek gecede, üç ayların içerisinde, tövbe kapıları sonuna kadar açık. Dualarımızı ülkemiz, milletimiz ve özellikle depremzede kardeşlerimiz için bol bol edeceğiz.

Miraç mucizesi, tüm Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Bu yüzden Allah’ın varlığına ve birliğine iman etmiş insanlar olarak, bizleri karanlıktan, ahlaki erdemlerin ışığına sevk eden bu kutlu yolculuğun anlamını kavramaya çalışmalı, bizleri mutlu bir ahiret hayatına götürecek prensipleri hatırlayarak, insani ve dini vazifelerimizi yerine getirmeye özen göstermeliyiz.

İçerisinde büyük hikmetler barındıran bu müstesna gecede gönül dünyamızı kirleten kötü duygulardan kendimizi arındırmak için bol bol tövbe etmeli, sağlıklı, mutlu, belalardan uzak bir yaşam sürmek için eller semaya kalkmalı, devletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğimizin devamı ve bütün insanlığın huzur bulması için dua etmeliyiz.

Bu vesileyle başta Nevşehirli hemşehrilerimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutluyor, kandilin bütün insanlığa huzur ve mutluluk getirmesi, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu kutlu gecenin, yaşadığımız büyük afetin yaralarını hızla sarmamıza, ülkemizde ve özellikle deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın acılarının azalmasına vesile olmasını dilerim. Umarım bu kandil, 10 ilimizde yaşanan ve bizleri derinden üzen depremin yaralarını sarmak için milletçe tek yürek olduğumuz birlikteliğimizi de daha da güçlendirir.” ifadelerinde bulundu.