Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, depremin ardından depremzedelere kapılarını açan Kapadokya bölgesindeki turizmcilere teşekkür ederken, bunla ilgili olarak yapılan olumsuz haberlere tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran yaptığı açıklamada, 10 ili etkileyen ve "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin yaralarının sarılması için tüm Türkiye’nin seferber olduğunu söyledi. Kapadokya bölgesinde bulunan otellerin, depremin hemen ardından evleri yıkılan depremzedelere herhangi bir çağrı beklemeden kapılarını açtığını ve halen yaklaşık 7 bin dolayındaki depremzedelerin otellerde ücretsiz olarak konakladığını kaydeden Savran, gösterdikleri bu duyarlı davranıştan dolayı turizmcilere teşekkür etti.

Depremin olduğu andan itibaren tüm Türkiye’nin Nevşehir’de olduğu gibi her anlamda kenetlenerek yaraları sarmak için seferber olduğu bir zamanda, 15 Şubat Çarşamba günü ATV televizyonu ana haber bülteninde yayınlanan bir haberi üzülerek izlediğini kaydeden Savran, “Söz konusu haberde, bazı depremzedelerden otelciler tarafından ücret istenildiği iddia edilirken bu iddiaların gerçekliğini ortaya koyacak herhangi bir depremzedenin açıklamasına yer verilmemiştir. Gerçekliği araştırılmadan yapılan ve bölgemizdeki otelcilerin yaptıkları fedakârlıklara gölge düşüren bu haberin bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz. Nevşehir olarak sadece turizmciler değil, tüm şehrin depremzede kardeşlerine kucak açtık. Yapılan bu fedakarlığa gölge düşürmeye kimsenin hakkı yok. Ülke olarak her zamankinden daha fazla birlik olmamız gereken böylesi zamanlarda yapılan bu tip haberler kimseye fayda sağlamayacaktır. Gün birlik, beraberlik, dayanışma, kenetlenme günü. Bu yarayı yine bu milletin kendisi, kurum ve kuruluşlarıyla dayanışma içerisinde, siyasi kaygıyla hareket etmeden, kenetlenerek aşacağız.” dedi.