NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Seçim Beyannamesinde Olmayan 10 Maddelik “Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi”ni açıkladı.

Söz konusu pakette; 65 Yaşın Üzerinde Olup Maaş Almaya Hak Kazanmış Bütün Yaşlılar, Kimin Yanında Yaşarsa Yaşasın, Maaşını Alabilecek. Yanında Yaşadığı Oğlu Veya Kızının Geliri Ne Olursa Olsun Maaşları Kesilmeyecek. Bununla İlgili Kanun Değişikliği Yapılacak Ve Yaşlıların Bu Sorunu Da Çözülecek. Muhtarların 950 TL Olan Maaşları 1300 TL’ye Yükseltilip, Asgari Ücrete Endekslenecek. Şubat Ayında 30 Bin Öğretmen Atanacak.

Gençlerin Okulunu Bitirip İş Sahibi Olmadan Önce Oluşmuş Genel Sağlık Sigortası Borçları Silinecek. Lisans Öğrencilerinin 330 TL Olan Burs Miktarları Yıl Başından İtibaren 400 TL’ye Çıkarılacak. Polislerin Emniyet Hizmet Tazminatları Yüzde 25 Arttırılacak. Böylece Maaşlarında 240 TL İle 580 TL Arasında Artış Sağlanmış Olacak. Er Ve Erbaşların Harçlığı 2.5-3 Katına Çıkarılacak. Böylece Mehmetçikler 100 TL'ye Kadar Harçlık Almış Olacaklar.

Askeri Öğrencilerin 40 TL İle 200 TL Arasında Değişen Harçlıkları İki Katına Çıkarılacak. Böylece 400 TL'ye Kadar Harçlık Almış Olacaklar. Astsubayların, 2003 Yılı Öncesi Ve Sonrası Mezuniyetler İle Oluşan Farkı Gideren Emeklilik İntibakları Gerçekleştirilecek.

Uzman Erbaşların 2200 Olan Ek Göstergeleri 3000’e Çıkarılacak.