Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyü, 16 - 17 Mayıs 2022 tarihlerinde “Bir Başka Kapadokya (Kapadokya Lezzetleri, Mustafapaşa)” etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Nevşehir Valiliği himayesinde, Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kapadokya Alan Başkanlığı iş birliği gerçekleştirilen 'Bir Başka Kapadokya' etkinliği Valimiz İnci Sezer Becel; Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, protokol üyeleri, ünlü şefler ve gurmelerin katılımlarıyla UNWTO tarafından dünyanın en iyi turizm köyü ilan edilen Mustafapaşa Köyü’nde start aldı.

'Bir Başka Kapadokya' etkinliği; Vali Becel’in açılış konuşmaları ile başladı.

”Kapadokya Lezzetleri Mustafapaşa” köyünde Kapadokya Üniversitesi Aşçılık ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin hazırladığı "yöresel tadım menüsü" ile başlayan etkinlik daha sonra Mustafapaşa Köyü’nde bulunan tarihi Mehmet Şakir Paşa Medresesi'nde Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın düzenlen etkinliğin önemine dair yaptıkları açılış konuşmaları ile devam etti.  

Etkinlik, yarın Kapadokya Üniversitesi’nin Ürgüp ilçesindeki yerleşke bahçesinde düzenlenecek Gastro Kapadokya Yemek Şenliği ve katılımcıların bölgedeki turistik merkezleri ziyaretlerinin ardından sona erecek.

Dünyanın en iyi turizm köyü Mustafapaşa'da ocaklar yakıldı yöresel yemekler yapıldı...

Kapadokya pek çok güzelliğinin yanısıra gastronomisine de dikkat çeken bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin en iyi şefleri, yemek yazarları “Bir Başka Kapadokya (Kapadokya Lezzetleri, Mustafapaşa)” etkinliği için Nevşehir'deler.

İki gün süreyle devam edecek gastronomi şenliğinde Kapadokya Bölgesinin yöresel lezzetleri yerli ve yabancı turistlere de tanıtılıyor.

Etkinliğe Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay B.Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, NEVÜ Rektörü Pof. Dr. Semih Aktekin, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB) Müdürü Levent Ak, İl ve ilçe prokolü ile  Kadın kooperatifleri, dernekleri, yerel üreticiler katıldı.

Etkinlikte gençlere yönelik eğlenceli aktiviteler, yarışmalar ve sunumlar da yer alıyor..

"Bir başka Kapadokya" 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Nevşehir Valiliğimiz himayesinde, Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kapadokya Alan Başkanlığı iş birliği ile 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak 'Bir Başka Kapadokya' etkinliği kapsamında  UNWTO tarafından dünyanın en iyi turizm köyü ilan edilen Mustafapaşa’mızda medeniyetlerin beşiği Nevşehir/ Kapadokya bölgemizin zengin yöresel lezzetleriyle; ünlü şefler, gurmeler ve hazirunumuzla “Kapadokya Lezzetleri” gastronomi şenliğimizdeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.