Bir dönemin yenilmezlik serisini uzun süre devam ettiren efsane Nevşehirspor ulusal basında, avrupada o dönemlerde fırtınalar estiren Hollanda nın köklü kulüplerinden PVS Eindhoven ile karşıaştırılarak.Avrupanın PSV'si varsa bizim de Nevşehirspor'umuz vardır diye yer almıştır.

 

Avrupanın PSV’si Varsa Türkiye’nin Nevşehirspor’u Var...."

1969 Yılında kurulan ve 37 yıl Profosyonel liglerde mücadele veren Efsane takımımız Nevşehir Spor o altın dönemlerinde liglerin korkulan takımı olarak Türk Futboluna adını altın harflerle yazdırmıştı. Özellikle 3.Ligte iki kez Şampiyonluğu son haftada Sincanspor ve İskenderun DÇ ye kaptıran Nevşehirspor,O dönemin  Federasyon Kupasında şimdiki Türkiye Kupasında 3.Tura kadar çıkmış ve o yıl Kupayı kazanan Samsunspora deplasmanda 1-0 yenilmiş kendi sahasında ise 0-0 ile elinden kaçırarak elenmişti.

Hamili,Arçilli Şotalı kadrosuyla Trabzonspor ile oynadığı Federasyon kupası maçında da Trabzon Avni aker de tüm Trabzonsporluların alkışladığı takımımız Nevşehirspor nice büyük başarılara imza atmış Şampiyon olduğu sene oynadığı 12 maçta 12 galibiyet elde ederek o dönem kupada Galatasarayı eleyen Avrupa da Holllanda şampiyonu olan PSV Eindhoven ile Türkiye den sadece Nevşehirspor seri galibiyetler elde ederek ulusal basında manşete taşınarak Hollandanın PSV si ne ise Türkiye nin de Nevşehirsporu o.Bizimde PSV miz var haberleri büyük ses getirmişti.Aynı yıl 3.Lig 1 grupta mücadele eden Nevşehirspor oynadığı 32 karşılaşmada 25 galibiyet,2 mağlubiyet ve 5 te beraberlik alarak şampiyon olmuştu.

Rahmetli T.Direktörü Muhterem Ar yönetimindeki Efsane Şampiyon kadroda Kaleci Sefa, (Adnan) Hasip,Ahmet,Erdal,Ertuğrul,Mehmet Koç,Mehmet Çubuk,Sarı Veysel,K.Kenan,B.Kenan,Hasan Hüseyin,Atilla,Coşkun bulunuyordu.

Başkanlığını Duran Gün,Yönetim kurulunda ise M.Nuri Akın,Salih Armağan,Necmi Cantekin,Sami Serhatlı,Seyfullah Donmaz,Yalçın Şentürk,Mehmet Bilgin,Ali Şerit,Ahmet dinç,Bektaş Öz ve Muharrem Eryılmaz bulunuyordu.

 

1969 da yılında kurulan Nevşehirspor Şimdi 43 Yaşında tekrar eski günlerine dönmeyi bekliyor…

“Futbolda , Eski Ruh Yeni Heyecan”

İşte peşinde sürüklediği yüzbinleri arkasına alarak Başarının adı olmuş bir dönemin Unutulmaz Kulüplerinden Nevşehirspor şimdi aynı başarıları yakalamak ve Profosyonel ligte mücadele vermek için Bu şehrin ekmeğini yiyen suyunu içen memleket sevdalısı isimlerle büyük mücadele veriyor.

 

Adı; K.Göremespor ,K.Nevşehirspor,Nevşehir üniversitesi,Görespor,İl Özel İdarespor, Ürgüp, Avanos,Kozaklı,Acıgöl,Hisarspor,Suvermez,Derinkuyu her ne olursa olsun Narspor gibi şampiyon olup çıktığı Bal ligi sonrası 3.lig Profosyonel takım olarak bu şehri her zmaan arkasına alacağı şüphesizdir.

 

Bugün Bal liginde çok büyük mücadele veren bu konuda Nevşehir e bir profosyonel takım şart diyerek özveriyle uğraş ve fedekarlıklarla çaba gösteren Nevşehirspor GK ne her zaman tam destek vermek ise bu memelket evladı olarak hepimizin en büyük görevi olmalı.

 

“Nevşehir Spor GK Futbol Takımı Nevşehir’e yeni heyecanlar yaşatmak için yola çıktı.”

 

 

 Daha önce Nevşehir, kendi ismiyle anılan Profosyonel bir Spor Futbol Takımı olan, birçok başarıya imza atmış bünyesinde bir çok futbolcular yetiştirmiş 2.Ligde başarıyla boy göstermiş, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Konyaspor, Adanaspor, Samsunspor gibi  bir çok takımla karşılaşarak oynadığı maçlarda oynadığı futbol ve elde ettiği skorlarla Türk Futbolunda kendisinden çok söz ettirmişti.

 

Hafta sonlarını iple çeken Nevşehirli sporseverler için Gazi Stadı her zaman Düğün Bayram yeri gibi süslenerek hep bir ağızdan Kırmızı-Beyaz En Büyük NEVŞEHİR, Kırmızı-Beyaz Şampiyon NEVŞEHİR sesleriyle şehri inletmişlerdi.

 

Ne büyük bir acıki 1969 yılında kurulan Türk futboluna çok sayıda değerler kazandırmış Ligleri sallayan anlı şanlı Nevşehirspor 37 yıllık profosyonel hayatını 2006 yılında sessiz ve derinden sona erdiriyordu….

 

Başarıyla dolu altın çağlarında Nevşehirspor da bırakın Başkanlık yapmak yönetimine girmek bile Nevşehir kamuoyunda büyük ses getirir ve büyük bir olay olurdu. Rahmetli Mehmet Ziya Bulaner, Duran Gün, Necmi Cantekin’lere en son Yalçın Demir ve Mükremin Taşkın gibi Belediye Başkanları ve Milletvekilleride Yönetimine giriyorlardı. Unutulmaz Valilerimizden Şinasi Kuş ta Nevşehir spora döneminde sahip çıkan değerlerimizdendi.

Aslında o döneme dönersek ne olduysa O dönemin Kulüp Başkanlığı yapan şimdi NTSO Başkanı olan Arif Parmaksız döneminde yaşandı.

2.Ligden düşen Nevşehirspor hedefi yine 2.lig olarak belirlemiş ve Şampiyonluk için Sincanspor ile yarışıyordu. Uzun süren liderliğini Sezon bittiğinde Sincanspor a kaptıran Nevşehirspor lig bittiğinde Türkiye Futbol kamuoyunda büyük ses getiren ŞİKE söylemlerinin çalkalandığı o dönemde Sincanspor un Maç satın alarak şampiyon olduğu iddia ve dedikoduları ulusal basında Erman Toroğlu Şansal Büyükağa nın Spor programına yansıyordu.

 

Nevşehirspor işte o dönemde maddi manevi çok şey kaybetti….

 

Nevşehir Spor GK Futbol Takımı olarak faaliyetlerine başlayan kulüp bu günlerde ciddi ve büyük bir değişim geçiriyor.

 

Bir Vefa örneği sergileyerek tüm samimiyet ve iyiniyetiyle taşın altına elini koyan Kulüp Başkanlığını Nevşehirli İş Adamı Necmi Cantekin, Kulüp Başkan Yardımcılığını Sedat Cantekin’in yaptığı Nevşehirspor GK ilimizdeki bu büyük boşluğu doldurmak için Bal Liginde 5 Grupta mücadelesi sürüyor.

Nevşehirli vatandaşlardan bu konuda kendilerine destek vermelerini isteyen kulüp yönetimi ve teknik kadrosu  bu haftayı Bay olarak geçirecek.

 

11 Kasım 2012 13:30 KAYSERİ YOLSPOR-NEVŞEHİR SPOR GENÇLİK maçında

Bal ligi temsilcimiz Nevşehirspor GK ne başarılar diliyoruz.

NEVŞEHİR'İN ULUSAL HABER SİTESİ : www.fibhaber.com

 

 

Neşehirspor

                         

                                             

Kuruluş tarihi:02.06.1969                    

Renkleri:   Kırmızı-Beyaz

Amblemi:  Lale (Şehrin kurucusu Damat İbrahim Paşa dönemine adını verdiği  lale döneminden almıştır.

Stadı:Gazi Stadyumu. Temmuz 1973 tarihinde ilk defa asaleten Bölge Müdürü olarak Korkmaz YILDIRIM atanmıştır. Korkmaz YILDIRIM'IN Müdürlüğü zamanında şimdiki Gazi Stadyumu’nun küçük kapalı tribünü yıktırılmış, 800 yüz seyirci kapasiteli kapalı, 4000 seyirci kapasiteli açık tribün inşaatına başlanmış ve 1975 yılında tamamlanarak hizmete girmiştir.  Merkez toprak yüzeyli Gazi Stadı 1987 yılında Çimlendirilerek hizmete girmiştir.

Gazi Stadyumunun, günümüz itibariyle yeni bir proje ile yapılanmaya başlanması ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir.

 

ŞAMPİYON NEVŞEHİRSPOR

1969 yılında Tescili yapılan ilimizin tek profesyonel takımı Nevşehir Spor, Merkez kulüplerinden Nevşehirgücü Kalespor ve Gençlik kulüplerinin birleşmesi ile meydana gelmiş olup, 3.Türkiye liginde mücadele eden takımımız 1986-1987 sezonunda grubunda şampiyon olarak 2.lige çıkmıştır daha sonra çeşitli sebeplerle tekrar 3.lige düşen takımımız 2000-2001 sezonunda 3. ligden amatör kümeye düşmüştür. 2004-2005 Futbol sezonunda 3. lige tekrar terfi eden takımımız,2004-2005 Futbol sezonunda 3. Lig 1. gurupta mücadele verirken  İskenderun Demir Çelik spor kulübü ile şampiyonluk mücadelesinde kırmızı beyazlı laleler,grubunda İsk.demir.çelik takımının hemen arkasından ikinci olarak Şampiyonluğu elinden kaçırmıştı.2006 Yılında sahipsizlik ve borç batağında kalan o efsane takım Nevşehirspor son çırpınışlarına rağmen teslim olarak Amatör kümeye düşmüştü.

 

 

Nevşehirspor 1986-1987 sezonunda 3.ligden 2.lige şampiyon olarak çıktığı sezonda,Türkiye Federasyon Kupasında çeyrek finale kadar çıkmıştır.çeyrek finalde o dönemin popüler ve başarılı 1.lig temsilcisi Samsunspor a deplasmanda 1-0,kendi evinde 0-0 lık skorlarla elenirken,o sezon Federasyon kupasını da Samsunspor müzesine götürmüştür.

Nevşehirspor un tarihinde unutamayacağı belkide en önemli “üç elim olay” ise ne yazık ki;

1.    Spor kamuoyunun “Erman Toroğlunun” Maraton programında o dönemde Nevşehirspor la aynı grupta şampiyonluk mücadelesi veren Sincansporun, 1 puan farkla 2.lige çıktığı sene yaptığı şikeleri TV de spor kamuoyuna o dönem Sincan Belediye Başkanı ve Kulüp başkanı olan şahsiyetin itiraf etmesi ile gündeme oturan,  tarihi şok şike açıklamalarıyla  belgelenen olayın arkasından kimsenin yeterli ölçüde olayın arkasından takipçisi olmaması neticesinde,Elinden haksız bir şekilde alınan şampiyonlukla birlikte 2.lig hediyesini de kaybeden Nevşehirspor sadece bununla da kalmayıp  büyük maddi ve manevi kayba uğratılmıştır.Bu olay, Nevşehirspor a ilerleyen yıllarda belkide telafisi olmayacak acılarıda beraberinde getirecek büyük bir etken ve sebebe neden olmuştur.(amatör kümeye düşmesi,taraftarın heyecanını yitirmesi vs.)1990’ lı yıllar...

 

2.    Yukarıdaki olay sonrası Nevşehir sporu bekleyen tehlike sinyali olarak tarihin  şahitlik edeceği diğer bir acı olay ise Nevşehirspor un Başkansız bırakıldığı dönemde yaşanıyor.o yılda Nevşehirspor un 3.ligden ihracına bir gün kala(Federasyona liste verilmediğinden),dönem valisi Şinasi Kuş ile bazı Nevşehirspor severlerin katkılarıyla son gün takıma sahip çıkılarak bu kaos geçicide olsa atlatılmıştır.

 

   3.  Ve zincirleme geçen süre içerisinde yaşanan olaylar,maddiyatsızlık neticesinde takımı ne yazık ki kurulduğu 1969 yılından sonra ilk kez profesyonelliğe veda ederek, amatör kümeye düşürüyordu.

 

VE LALELER:Her dönemde hiçbir zaman yağmur kar çamur demeden takımını destekleyen coşkulu ve büyük Nevşehirspor taraftarlarına layık Büyük Nevşehirspor un yakın gelecekte 3.Li 2.Ligte ve hatta Süper ligte görmeyi arzu ediyoruz.

 

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

BAŞKAN ve YÖNETİCİLERİMİZDEN:Sineğin Duran,Mehmet Ziya Bulaner,Necmi Cantekin,Arif Parmaksız,Mehmet Bilgin,Cavit Dirikoç,Kenan Pınarbaşı,Lokman Kozan,Yalçın Demir,Savaş Taşkın,Kötü gün dostu dönemin valisi saygı değer Şinasi Kuş’u da hiçbir zaman unutmadık.

ANTRÖNÖRLERİMİZDEN:Muhterem Ar,Candan Dumanlı,Köksal Mesci,Kadir Özcan,Arif Çetinkaya,Sedat Gezer gibi değerli futbol antrenörleri Nevşehirspor da görev yapmışlardır.

FUTBOLCULARIMIZDAN:Çamur ismet,Kaleci Oğuzkan,Caner Köksal,Mehmet çubuk,büyük Kenan,küçük Kenan,kaleci Sefa,kaleci Adnan,kaleci Habip,Rüştü,Hasip,Ertuğrul,Bülent,sarı Veysel,Atilla,Coşkun,Şakir Topcu,Özcan,Muharrem,Siirtjetpa spor kaleciliğide yapan Ali Müslim,1.ligte iken Vanspor da kaptanlık yapmış Yahya,Vanspor da yine o dönem forma giymiş cem,Çay kur Rize spor forması giymiş Yusuf Tokuş,Erzurumspordan Atay,Çetin ve en son Denizlispor ve Gençlerbirliğin den  Beşiktaş’a transfer olan hemşomuz(Avanoslu) Veysel Cihan ve Şimdilerde Eskişehirspor forması giyen Nevşehirli hemşerimiz Hürriyet Güçer gibi değerli sporcularımızda Nevşehirspor formaları giymiştir.

AMATÖR KÜMEDE EMEĞİ GEÇEN UNUTULMAYCAK İSİMLER:

Kalespor: Mustafa Avcı

Esnafspor  Yavuz GÖNCÜ,Kenan Pınarbaşı,Nafiz Çalışkaner

Yıldırımspor :Salih Armağan,Lokman Kozan,Adnan Gencer

Sağlıkspor: Recep Ata

Emniyetspor: Mehmet Bilgin,Rüştü ve Kenan (eski Nevşehir sporlu futbolculardan)

Köyhizmetlerispor: Şakir Topcu

Not: Nevşehir de spor a ve gençliğe,emeği geçmiş,İsimlerini sayamadığımız nice değerli şahsiyetlere de Türk sporuna verdiği hizmetler içinde teşekkürler ediyoruz.

 

Derleyen: Fikret ÇAPACI