ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİNDEN MEKKE'NİN FETHİ PROGRAMI 

İslam ve insanlık tarihinin mihenk taşlarından birisi olan Mekke'nin fethi ülkemizde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler ile kutlanmaktadır.Anadolu Gençlik Derneği olarak yeryüzünde çığır açmış büyük bir hadisenin mihmandarı peygamber efendimizi ve sahabeyi kiramı bir kez daha anmak ve anlamak için 31 Aralıkta Kapadokya kültür merkezinde tüm halkımızın da davetli olduğu bir program hazırladık.

Bu program amacı yılbaşına bir alternatif değil, tarihimizde devrim nitelindeki bu hadiseyi, ve ayrıca miladi olarak, bu güne takabül eden peygamberimizin torunu olan hazreti hasan efendimizin vefatını insanlığa anımsatmak.

Bu program vesilesi ile 2013 yılının muhasebesini yaparak sizin en hayırlınız insanlığa hizmet edendir düsturu gereğince nefislerimizi hesaba çekmek için bir fırsattır.

Her 6 saniyede bir çocuğun öldüğü, her 4 dakikada bir kadının şiddete maruz kaldığı dünyamızı nasıl yaşanır bir konak yeri haline getirebilirizin derdinde olmalıyız.

Dünyada silah harçamaları 2 trilyon doları bulmuşken ,golf turizm için 12 milyar dolar kaynak sağlanmışken, sadece ülkemizde kozmetik ürünleri için 3 milyar dolar harcanmışken yeryüzü nimetlerinin adil dağıtılmadığı için 1 milyar ekmeğe muhtaç insanın varlığından habersiz yaşayan bizler kendimizi sorgulamamız gerekmez mi.

Kara kıtamızda bütün kötülüklerin sebebini önceliğimizin ahlak ve maneviyat olmadığı kanıtı olarak algılayabiliriz. Yeryüzünde yeniden adaletin hakim olması için iyilik hareketinin bir neferi bir sevdalısı olmak için var gücümüzle gayret etmeliyiz.

Bu ve buna benzer programlarımızın artarak devam edeceğini sizlerle paylaşırken ümmet şuurunun yeniden gönüllerimizde inkişaf bulması için tüm halkımızı 31 aralık salı günü SAAT 19.30 da Belediyemizin Nevşehir'e kazandırmış olduğu Kapadokya Kültür Merkezine davet ediyoruz.