TFF 3. Lig 4. Grup'ta mücadele eden Alanya Kestelspor'un, ligin 29. haftasında deplasmanda 2-0 mağlup olduğu Siirt İl Özel İdarespor maçında yaşanan olayların yankıları sürüyor.

Alanya Kestelspor Kulüp Başkanı Levent Uğur, “TFF 3. Lig 4. Grup mücadelesinde Siirt deplasmanında Siirtspor için ligde kalma, takımımız içinde Play-Off’larda 3.lük mücadelesini içeren önem derecesi yüksek bir müsabakaya çıktık. Siirt’te müsabaka öncesi büyük şiddet ve futbol terörüne maruz kaldık. Futbolcularımızın Devlet Hastanesi’nde tedavileri yapıldı. Müsabaka öncesi soyunma odasında ve koridorlarda takımımıza yapılan spor dışı saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Maç öncesi yaşanan olayların tüyler ürperten görüntüleri ise olayın vahametini gözler önüne serdi.

Siirt’te geçtiğimiz hafta sonu oynanan TFF 3. lig 4.grup mücadelesinde Siirt İl Özel İdarespor-Armoni Alanya Kestelspor maçı öncesi yaşanan olaylar futbol gündemine bomba gibi düşerken sporseverler TFF'yi göreve davet ederek bu maçta yaşananlar sonrası Siirt İl Özel İdarespor'a örnek olacak bir ceza verilmesi gerektiğinde birleştiler.

Siirt İl Özel İdarespor PFDK'lık oldu!

Hafta boyunca spor kamuoyunda büyük tepki çeken olayların ardından gözler TFF'ye çevrildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) yapılan sevkleri açıkladı.

36- SİİRT İL ÖZEL İDARESİ SPOR Kulübü’nün 21.04.2024 tarihinde oynanan SİİRT İL ÖZEL İDARESİ SPOR - ARMONİ ALANYA KESTELSPOR TFF 3. Lig 4. Grup müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve “ usulsüz seyirci alınması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

SİİRT İL ÖZEL İDARESİ SPOR antrenörü MUSTAFA KALAFATOĞLU ’nun aynı müsabakadaki “cezaya uyulmaması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 50. maddesi uyarınca 22.04.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

SİİRT İL ÖZEL İDARESİ SPOR futbolcusu MANSUR ÇALAR ’ın aynı müsabakadaki “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca ve "saldırısı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. maddesi uyarınca 22.04.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

SİİRT İL ÖZEL İDARESİ SPOR futbolcusu ZAFER GÖKHAN ’ın aynı müsabakadaki “saldırısı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. maddesi uyarınca 22.04.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

SİİRT İL ÖZEL İDARESİ SPOR futbolcusu MEHMET SALİH YİĞİT ’in aynı müsabakadaki “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca 22.04.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

SİİRT İL ÖZEL İDARESİ SPOR futbolcusu MUHAMMED ARİF SOYSAL ’In aynı müsabakadaki “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca ve “ saldırısı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. maddesi uyarınca 22.04.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

SİİRT İL ÖZEL İDARESİ SPOR futbolcusu FURKAN KOPUZ ’un aynı müsabakadaki “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 22.04.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

SİİRT İL ÖZEL İDARESİ SPOR masörü İLYAS SÜREN ’in aynı müsabakadaki “cezaya uyulmaması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 50. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir. (Halihazırda cezalı)

Öte yandan maç sonu yaşanan olaylarla ilgili Siirt İl Özel İdarespor'dan da açıklama geldi;

BASIN VE KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

Bazı basın/yayın organları ve sosyal medya platformlarında “Kestelspor’a Siirt’te ŞOK Saldırı” “Siirt Özel İdare takımının jiletli sopalı saldırısına maruz kaldı“şeklinde asılsız ve gerçek dışı haber ve paylaşımların yapılması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Bugün saat 15:00'te Kurtalan Şehir Stadı'nda Armoni Alanya Kestel Spor ile gerçekleşen futbol müsabakasında, maç öncesi ısınma hareketleri sırasında iki takımın oyuncuları arasında sözlü tartışma ve fiziksel itişmelerin yaşanmasıyla sınırlı kalmıştır. Maçı izleyen seyircilerin herhangi bir müdahalesi olmamıştır.

Ayrıca Alanya Kestel Spor Kulübü takım yöneticileri tarafından maçın tehir edilmesi ve maça çıkmama yönünde Hakem heyeti ve TFF gözlemcilerine sözlü olarak sürekli baskı yapıldığı görülmüş, ancak müsabaka, hakem heyeti ve gözlemciler nezaretinde normal seyrinde oynanarak, herhangi bir taşkınlık yaşanmadan tamamlanmıştır.

Söz konusu haberlerde bahsedilen sopa, taş veya jilet gibi maddelerin kullanılması yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Müsabaka boyunca alınan güvenlik önlemleri ve güvenlik kamera kayıtlarından anlaşılacağı üzere, futbolculara yönelik herhangi bir fiziksel eylem gerçekleşmemiştir.

Kulübümüze yönelik yapılan algı operasyonlarını içeren açıklamaları kabul etmiyoruz. Kulübümüze karşı yapılan iddialar maksatlı ve gerçek dışıdır.

Bu asılsız iddialarda bulunanlar hakkında gerekli yasal başvurularımızı yapacak ve haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.

Bu tür gerçek dışı haberlerin sporun, centilmenliğin, birlik ve beraberliğin ruhuna aykırı olduğunu da vurgulamak isteriz.

Siirt İl Özel İdare Spor olarak, misafirperverliğimizi ve fair-play anlayışımızı her zaman en üst seviyede tutmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT İL ÖZEL İDARESİ SPOR KULÜP BAŞKANLIĞI