Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle 17 Ekim Cuma günü yatsı namazında Gençler bir coşkuyla Kurşunlu Camii’nde buluştu.

Bu güne kadar belki de ilk defa Merkez Kurşunlu Camii bu kadar kalabalık genç cemaatle buluştu.

Evet, Tarihi Kurşunlu Camiini İl Müftülüğünün “Geç kalma Genç Gel” ve “Şehrin Kalbinde Buluşalım” sloganlarıyla davet ettiği gençler yatsı namazında camiyi tıklım tıklım doldurdular.

Sunuculuğunu Merkez Lale Camii İmam Hatibi Zafer Bakum’un yaptığı program, namaz sonrası din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ilahilerle başladı.

Misafir konuşmacı Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş; “Değerli kardeşlerim bu kubbenin altında bu gün ikinci bulunuşumuz. Cenab-ı Hak hep böyle buluşmaları nasip eylesin. Mekanların en önemlisi olan, zikrinin dillerimizden düşmediği şeytandan kurtarılmış bu güzel mekânlarda her zaman buluşmayı Rabbim bizlere nasip eylesin” dedi.

Erbaş, Zuhruf Suresi 36. Ayetinden örnek vererek; “Kim, Rahman’ın Zikri’ni görmezlikten gelirse biz onun başına bir şeytan sararız. Artık o, onun ayrılmaz dostudur.”  Şeytanın işi nedir insanı ayartmak, hele bu genç olursa o zaman onun yanından hiç ayrılmaz. Fakat bunun ilacı nedir? İlacı, camiye koşmak ve Kur’an-ı Kerim okumaktır. Evet, şu anda korunmuş, kurtarılmış yerdeyiz”  dedi.

Erbaş konuşmasının sonunda 7 S formülünü açıkladı; Sevgi, Saygı, Sadakat, Samimiyet, Sabır, Saadet, Selamet’i gençlere tavsiye etti.

Konuşma sonrası İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Sevgili Gençler! Şu anda şu tarihi camiyi şenlendirdiniz, güldürdünüz, Allah’da sizi güldürsün.

Camiler Allah’ın yeryüzündeki evleridir. Cemaati de O’nun ziyaretçileri, misafirleridir. Her ev sahibi misafirine ikramda bulunur. Allah’da ikram edenlerin en hayırlısıdır. İkramınız, bol olsun. Şimdi Koparan Kur’an kursundaki Hafızlarımızın okuduğu Hatm-i Şerifin duasını yapacağız” dedi ve Tekbir-salavat ve tevbeyi istiğfardan sonra, birlik ve beraberliğimiz için, öğrencilerimizin başarısı için dualara yapıldı.

Gençlik buluşması programına öğrencilerin yanında Gençlik teşkilatlarının ve S.T.K.’ ların gençlik kollarının ciddi manada destek verdikleri gözlendi.

Camiden çıkmayan gençler bayram gibi tebrikleşme sırasına girdiler. Program cami sonrası ikramla sona erdi.

İlgiden memnun kalan İl Müftüsü Öztürk, Gençlerle ayda bir de olsa cami buluşması yapmayı planladıklarını söyledi.