10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasında tüm engellerin kaldırılarak toplumsal farkındalığı arttırmak çalışmaları kapsamında Cappadocia Turk Riders Motosiklet Kulübü Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulunu (1. Ve 2. Kademe) ziyaret ettiler.

Engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler' de alınan kararla 10-16 Mayıs tarihleri "Dünya Engelliler Haftası" olarak anılmaktadır.

10-16 Mayıs tarihleri arasında toplumsal farkındalığı artırmak, engelli bireylerin haklarını vurgulamak ve engellilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla bu yıl da hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

 "Farklılığım Benim Gücüm!" sloganıyla yola çıkan birbirinden özel çocuklar ve gençler, engelli bireylerin yaşadığı güçlükleri aşmalarına ve toplumda daha fazla kabul görmelerine katkı sağlamayı hedefleyen Cappadocia Turk Riders Motosiklet Kulübü üyeleri motosikletleri ile ziyaret ettikleri okuldaki kanatsız meleklere unutulmaz bir gün yaşattılar.

         Okulun bahçesinde trafiğe kapalı alanda gerekli güvenlik tedbirleri alınarak düzenlenen kortejde neşeli anlar yaşayan kanatsız melekler motosiklet kulübü üyeleri ile dans edip eğlenerek fotoğraf çekimin ardından günü tamamladı

          Cappadocia Turk Riders Başkanı Kenan Tekin : Dünya Engelliler Haftası her bireye eşit fırsatlar sunmak adına önemli bir mesaj verirken, engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek daha kapsayıcı bir dünya için adımlar atılması teşvik edilmelidir. Bu hafta boyunca düzenlenen etkinlikler, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumda daha fazla destek görmelerini sağlamak için önemli bir rol oynamaktadır. Dedi.

          Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu (1. Ve 2. Kademe) müdürü Mustafa Özçelik başta olmak üzere okul idarecileri, öğretmenleri ve personellerine yaptıkları özverili ve fedakarca çalışmalar için teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Editör: Fikret Capacı