Belçika ’nın Verviers kentinde polis kursunu ile hayatını kaybeden Cemil Kaya gözyaşları ile uğurlandı.
Geçtiğimiz Çarşamba günü Belçika’nın doğusundaki Verviers şehrinde çıkan tartışmada polis kurşunu ile yaşamını yitiren Cemil Kaya(45) bu gün Verviers de bulunan Orhangazi Caminde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketi Nevşehir’in Kozaklı ilçesine gönderildi.

Verviers Orhangazi Camiinde kılınan cenaze namazına AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk’ün yani sıra, Verviers Belediye Başkanı Marc Elsen, Belçika UETD başkanı Basir Hamarat, Belçika Türk Federasyonu Ömer Zararsız, STK temsilcileri, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Verviers Belediye Başkanı Marc Elsen ile birlikte Cemil Kaya’nın ailesini ziyaret ederek taziyelerini bildirdi.

Belçika'da Vurulan Cemil Kaya Nevşehir'in Kozaklı İlçesinde Toprağa Verildi...

Belçika’da polis kurşunu ile hayatını kaybeden Cemil Kaya, memleketi Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde toprağa verildi.
Belçika’da polis kurşunu ile hayatını kaybeden Cemil Kaya, memleketi Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde toprağa verildi.
Belçika'nın doğusundaki Verviers kentinde geçtiğimiz hafta içerisinde sabah saatlerinde sokakta yürürken bıçak taşıdığı için kendisine müdahale eden polisle münakaşaya giren ve daha sonra polis kurşunuyla göğsünden vurularak hayatını kaybeden Cemil Kaya’nın cenazesi Türkiye’ye getirildi.
Nevşehir'in Kozaklı ilçesine kayıtlı, 45 yaşındaki, 4 çocuk babası Kaya için Kozaklı ilçesindeki Merkez Altınsu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Memil Kaya’nın ailesinin ve yakın akrabalarının yanı sıra Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Burada kılınan cenaze namazının ardından Cemil Kaya’nın cenazesi ilçe mezarlığına defnedildi.