Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Bülent Arı, partisinin il Başkanlığı ziyaretinin ardından Merkez İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bülent Arı: "Bu güzel şehrin bir evladı olarak, Nevşehir'imize hizmet etmek için Aday adaylığı müracaatımı yaptım. Bölgemizin İl ve İlçe Başkanlığını ziyaret etmek istedik. Bir yola çıktık. Bu yol daha önce ki yollardan daha heyecanlı, mücadele istiyor. Allah nasip ederde vekil olursam Genel Başkanımın Cumhurbaşkanı olduğu o dönemde onunla birlikte çalışmak benim hayatımın en önemli süreçlerinden biri olacak." dedi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, Bülent Arı'ya başarı diledi. 

Bülent Arı Kimdir?

1967 yılında Nevşehir’de doğan Bülent Arı, ilköğretim ve lise eğitimini memleketinde tamamladı. 1989 Marmara Üniversitesi İİBF İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Aynı yıl sınavla T.C. Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği Anonim Şirketi’nde göreve başladı. 1992 yılında ÖSYM tarafından yapılan uzman yardımcılığı yarışma sınavını kazanarak TBMM Dış ilişkiler ve Protokol Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Yasama teknikleri, diplomatik yazışma, dış politika, protokol vb. alanlarda eğitim aldı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından kabul edilen uzmanlık tezi ve kurum yeterliliğiyle uluslararası ilişkiler uzmanı unvanı aldı. 1998 yılında geçici görevlendirme ile Başbakanlık’ta uluslararası ilişkiler ve strateji danışmanı olarak çalıştı. 2003 yılında T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığına atandı. Görevi boyunca Uluslararası Denizcilik Örgütü, AB, OECD, İCAO, İMO, EMSA, Tuna Komisyonu vb. uluslararası kuruluşlarda ülkemizin denizcilik ilişkilerinin yürütülmesini koordine etti. Ülkelerle ikili denizcilik protokolleri ve anlaşmalarının müzakere edilmesi ve imzalanması, uluslararası sözleşmelere taraf olunması çalışmalarının yürütülmesi ile uluslararası konferans ve toplantıların ülkemizde düzenlenmesini koordine etti. Denizcilik alanında AB müktesebatının Türk mevzuatına tercümesi ve derç edilmesinde görev aldı.

2010 yılından itibaren TBMM idari teşkilatında görev alan Bülent Arı, iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir.