Yapılan yasal düzenlemelere karşın Türkiye; hayvan hakları konusunda gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kalmış durumda. Yaşam alanları insanoğlu tarafından tahrip edilen hayvanlara karşı siyasi iradenin takındığı tutum sorunun kördüğüm haline gelmesine neden olurken geçtiğimiz günlerde Nevşehir’in Göreme beldesinde bir İngiliz turistin köpeklerin saldırısına uğrayarak yaralanması, gözleri yeniden hayvan hakları konusuna çevirdi.

CHP ÇALIŞIYOR
7 Haziran seçimleri öncesinde siyasi partilerin büyük çoğunluğu açıkladıkları seçim beyannamelerinde hayvan hakları konusuna duyarsız kalmayı tercih ederken Nevşehir’de Milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyerek kent genelinde yıllar sonra iddialı konuma gelen Cumhuriyet Halk Partisi bu konudaki girişimleriyle de ön plana çıkıyor.

ŞİKÂYET ÇOK, BARINAK SIKINTILI
Hatırlanacağı üzere Göreme’de yaşanan olay Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği’nin İstanbul’daki merkezine Nevşehir ile ilgili gelen yoğun şikâyetleri yeniden gündeme getirmişti. Yetkililer, barınağı ve hastanesi yetersiz olan kentteki sokak hayvanlarının kısırlaştırılmadıkları için kontrolsüz bir şekilde ürediklerini vurgulamış, kuduz aşılaması yapılmamasının da bir diğer önemli sorun olduğunu belirtmişlerdi.

CHP Ürgüp İlçe Başkanı Bekir Demir ve 1. Sıra Milletvekili adayı Bülent Tekiner’in kız kardeşi Aylin Tekiner, Nevşehir’deki sokak hayvanlarının sorunlarıyla ilgili olarak Veteriner Dr. Işıl Şahin Yılmaz’la görüştü, çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Görüşmenin ardından CHP Ürgüp İlçe Başkanı Bekir Demir ile birlikte açıklamalarda bulunan Aylin Tekiner, Nevşehir’deki sokak hayvanlarının sorunlarına kapsamlı projelerle, kalıcı ve sağlıklı çözümler üretilmesinin son derece önemli olduğunun altını çizerken, Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Veteriner Hekimlerden en üst düzeyde faydalanabilmek için farkındalık yaratılması gerektiğini söyledi.

TÜM TARAFLARA ÇAĞRI
CHP milletvekili adayı Bülent Tekiner’in başta Sivil Toplum Kuruluşları olmak üzere konuyla ilgili çalışma yürüten tüm tarafların ortak bir platformda buluşması için çaba gösterdiğini kaydeden Aylin Tekiner, Hayvan Hakları Derneklerinden en azından bir tanesinin Nevşehir’de temsilcilik açması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

 
Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.