CHP Ürgüp İlçesi Kadın Kolları Başkan adayı İlknur Karakaya bu göreve neden aday olduğunu şu sözlerle açıkladı;

"Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün ilkeleri doğrultusunda Kadınlarımızın sosyal ekonomik vepolitik yaşamda hakettiği yeri alması için Ürgüp CHP İlçe kadın kolları başkanlığuna adayım.

Partimizin ilkelerine sadık kalarak, dayanışma ruhunu büyüterek birlikte çok daha güçlendirmek için adayımçağdaş ilericive eşitlikçi vizyonumuzuhayata geçirmek için adayım.

Kadınlarımızın yetel yönetimlerde ve her kademede aktif rol almalarını sağlamak karar alma süreçlerinde söz sahibi olmalarını sağlamak için adayım.

Kadınların becerilerini geliştirmek, iş gücüne katılımlarını sağlamak, kadın girişimciliğini desteklemek, ekonomik özgürlüğünü dolaysıyla özgüvenini geliştirmek, ezilmeyen, üreten haklarını bilen ve savunan güçlü kadınlar için elele kolkola omuz omuza. Mavi listede buluşuyoruz" dedi.

Başkan adayı İlknur Karakaya açıklamasının sonunda ise, diğer adayımız Tümay Ölmez hanımefendiye de bu yolda başarılar diliyorum" ifadelerinde bulundu.

İlknur Karakaya kimdir?

1970 İstanbul doğumluyum. İlk orta ve lise eğitimi mi İstanbul’da tamamladım. Denizli Pamukkale Üniversitesi Dış Ticaret ve Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi İkram hizmetleri bölümü mezunuyum. Çeşitli kurslara halen devam etmekteyim. 1995 yılında evlenerek Denizli’ye yerleştim. 20 yıldır Ürgüp’te yaşıyorum. Emekliyim, evli ve iki çocuk annesiyim. Evimde iki kedi beslerken sokaktaki canlarıda beslemekteyim.

1996 yılında Denizli’de Cumhuriyet Halk Partisine üye oldum ve kadın kollarında görev ve sorumluluklar aldım. 

Cumhuriyet Halk Partisi Ürgüp İlçe Başkanlığında Kadın Kolları Başkanlığı ve  Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanlığında Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı Sivil toplum kuruluşlarında başkanlık görevlerinde bulundum.

Editör: İbrahim UYSAL