Cumhuriyet Halk Partisi 40 yıl aradan sonra kazandığı milletvekilini 5 yıl sonra yeniden kaybetti. Peki bu başarısızlığın bedelini kim ödeyecek?.  

Aday listesindeki isimler mi yanlıştı? 

Cumhuriyet Halk Partisinde son yılların en fazla aday adaylığı başvurusu yapıldı. İçerisinde partinin son 8 yılında il başkanlığı görevinde bulunan Kamil Gülmez, eski il başkanlarından Bülent Yumuş ve Mehmet Değirmenci, eski ilçe başkanlarından Fulya Gülşen Altınsoy, eski il başkan yardımcılarından Mehmet Bilgin gibi isimlerin yer aldığı listeden Av. Faruk Sarıaslan liste başına getirilirken, Mehmet Değirmenci ikinci sırada, Eda Doğan ise üçüncü sırada yer buldu. Bu listenin yerine bir başka liste ile çıkılsa acaba yeniden milletvekili çıkarılabilir miydi?. Örneğin liste başında Kamil Gülmez, Mehmet Bilgin ya da Bülent Yumuş olsa idi  40 yıl aradan sonra kazanılan Vekillik yeniden kazanılabilir miydi?. 

Fatura İl Başkanı Tayfun Ceyhan'a kesilir mi?  

Cumhuriyet Halk Partisinde seçimin faturasının il başkanlığına yönetim içerisinden seçilen Tayfun Ceyhan'a kesilip kesilmeyeceğini 1 yıl ertelendikten sonra önümüzdeki aylarda yapılacak olan il kongresi de belirleyecek. Partide il kongresi sürecinin yakın zamanda başlaması da bekleniyor.