Cumhuriyet Gazetesi Zihniyeti Neyin Peşinde?
        Charlie Hebdo dergisi alay eder gibi yeni sayısında tekrar ayni yolu ve maksadı devam etti, ondan da ayrı bir şey beklenilmez çünkü onun varoluş nedeni de bu. O zihniyetin Türkiye uzantısı gibi davranan Cumhuriyet gazetesi de ayni yola kadem atarak yola çıktı.
   Ancak Cumhuriyet Gazetesi Zihniyeti taşıyan kişiler veya gruplar neyin peşinde:
1: Toplumdan izole, sadece kaç kişi ve kendisi gibi gruplara hitap eden bu gibi zihniyetler, toplumum değerlerinden, inançlarından, hassasiyetlerinden habersiz ve kopuk davranışları ile daha izole olacaklarının farkında olmadan böyle bir hareketlerle son derece düşük baskı sayısı olan bu gazetenin baskı sayısı yükseltme çabası
2: insanların, Toplumun değer yargılarına alay etmenin aydınlık ve çağdaşlık olduğunu sananların hareketleri
3: Toplumun inançlarına alay etmenin özgürlük sanıp kendi egolarını tatmin etmek
4: Güçlü içerikli, bağımsız, beklenti gözetmeden araştırmacı yazılarla dünyaya ve insanlara hitap edemeyince kendilerinden bahsetmenin arayışına girerek böyle hareketlerle Özelikle Avrupa’da Kendi gibi zihniyetlerin aracı ile kendilerinden bahsetme yollarıdır. Dünden beri BBC, CNN ve Amerikan News gibi odaklardan sürekli Türkiye’de ve orta doğuda Cumhuriyet gazetesi özgürlük ve aydınlığa sahip çıktı gibi yayınlar yapılması.
5: Toplumu kutuplaştırarak, aşırı uçları tahrik ederek toplumun huzurunu bozmak. Olaylar, huzursuzluklar yaratmak.
Bunun gibi birçok neden sayılabilir, ancak bunlar unutmasınlar ki, insanlar ve toplum bunları unutmayacak, toplumun değerleri ve inançları ile alay etmek özgürlük ve aydınlık değildir. Onlar insanların ve toplumun değerlerine saygısızlık yaparak, bağlı olduğu ve içinde yaşadıkları topluma saygısızlık yaptıklarının farkında değiller.
Bu kişiler ve zihniyetler İstanbul boğazda oturup balık yedikten sonra Afrika’daki açlar ve sosyalizm hakkında konuşan kişilerdir.
Bu zihniyetlere en büyük tepki, tepkisizlik olup onları hiç görmemektir, bunlara hiç aldırış etmemektir. Bunlar hak yolu ile kendilerinden bahsettirilemeyince batıl yolu seçmiş zihniyetlerdir.
Daha önceki yazımda belirtiğim gibi Terörizm her şekli ile mahkûm edilmeli, hangi kişi,  grup, hükûmet yaparsa yapsın mahkum edilmeli, cinayet cinayettir, hatta eğer kişi veya grup tarafından başka kişilerin inancına hakaret yapılırsa da, bunların ahlak dişi davranışı savunulamaz, ancak bunun cezası idam veya terör değildir.
Bu zihniyetlerin eline bahaneler vermeyelim. Zaten onlar bu bahanelerin peşinde ve görevleri de bu. Her toplumun zihniyetine, değer yargılarına, inançlarına saygı gösterilim.
                                                                                                         Op. Dr Ahmet CEVATZADE