TARİH DE İNSANLIK DA AFFETMEZ
  Tarihte her zaman olmuştur, şimdi de olmaktadır, gelecekte de olacaktır
  Milli ve manevi değerlere sözle, yazıyla, eylemle ya da her hangi bir şekilde karşı olmak kime ne kazandırır ya da böyle yaparak ne pirimi elde edilir anlamam.
   Elde edeceğin tek şey tiksinti ve toplumun pek çok kesiminden alerjidir.
   Manevi değerlerle alay etmek onu küçük düşürmeye çalışmak yapanı daha da küçültmez mi?
  Hangi toplumun hangi inancı olursa olsun,  bize çok saçma de gelse o inanca saygı duymaktan başka yapılacak her şey, o nu daha da yüceltmez mi?
  Belki de çoğumuz yeni duyacağız ama Güney Sudan’da yaşayan DİNKA dinine inananlar, Japonya’nın kuzeyinde yaşayan ve AİNU dinine inananlar, Pasifik okyanusunda yaşayan ve MAORİ dinine inananlar, Gana’da yaşayan ve GA dinine inananlar Konfiçyus’a, Taoizm’e, Şintoizm’e, Caynizm’e, Sihizm’e ve daha sayabileceğimiz onlarca farklı dine inananlarla alay etmek kime ne kazandırır ki.
   Kendi inandığımız din kendimize göre muhakkak ki en kutsal ve en mükemmel dindir. Bunda kimsenin şüphesi yok ama başka dinlere de saygı duymak yine bu dinin en temel öğretilerinden biri değil midir.?
   Kafirun suresinde geçen ve mealen “Senin dinin sana benim dinim bana” ayeti buna temel değil midir?
   Dolayısıyla, özellikle bir dinin kurucusu ve temeli olan peygamberle alay etmek, onu küçük düşürmeye çalışmak, karikatürize etmek, kimsenin hakkı olamayacağı gibi, haddi de olmamalıdır.
   O dine mensup olmamak kimseye o dini karalama ve yıpratma hakkı da vermez.
   Bu bağlamda basın özgürlüğüne sonuna kadar inanan, eleştiri hakkının sonuna kadar kullanılmasını savunan, doğru ya da yanlış fikirlerin özgürce beyan edilmesini isteyen ama bunun da toplumun değer yargılarını rencide etmeyecek şekilde olması gerektiği düşüncesindeyim.
    Bu konu sadece din ile de sınırlı değildir.
    Bir ülkenin milli ve kültürel değerlerine de saygısızlık yapılmamalıdır. Bu bir insan da olabilir, bir anıt da, bir mezar da, bir mekân da.
    Fark etmez.
    Değer değerdir.
   Mevlana’ ya da saygı göstereceğiz Atatürk’e de. Sancağa da bayrağa da.
   Bu topraklarda bizi bir arada tutan her öğe saygıyı hak etmektedir.
  Dışardan bu saygısızlığı yapanları lanetler geçeriz ama içerden yapanları ne tarih affeder ne de insanlık.