Programa; Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, Dersiad Şube başkanı Ercan CİVELEK ve yönetim kurulu üyeleri, Nevşehir Hacıbektaş ı Veli Üniversitesi İlahiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. Zülfikar DURMUŞ ve dekan yardımcısı Doç. Dr. Sefa BARDAKÇI, Nevşehir Gençlik Merkezi Müdürü Ersen DÖRTKOL, İl Dernekler Müdürü Yakup YAVUZKAN, Maaarif Müfettişleri başkanı Talip KABAN, Hacıbektaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel IRMAK, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş ÖZDEMİR, Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz CEYLAN, Kozaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali AŞKAR, Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı DÜNDAR, Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa KOYUNCUkatılanlar, Merkez Lise müdürleri gönüllü öğretmenler, Nevgeder yönetim kurulu üyeleri katıldılar.
Dernek Başkanı Serhat ULUER programda yaptığı konuşmasında
2015 yılında İçişleri Bakanlığı Dernekler dairesi başkanlığınca desteklenen Değerler Şehri Nevşehir projemizde Nevşehir İl Milli Eğitim müdürlüğü, Gençlik ve spor hizmetleri İl Müdürlüğü, Nevşehir Hacıbektaş ı veli Üniversitesi İlahiyat fakültesi ve İstanbul gönüllü Eğitimciler derneği paydaşlarımız oldular.
İlimiz merkezindeki 7 lisenin 9. Sınıf öğrencilerine içerisinde bulundukları ergenlik döneminin etkileri, internetin ve sosyal medyanın bilinçsiz kullanımı, giderek tarihinden kültüründen milli ve manevi değerlerinden uzaklaşan maddiyat odaklı bencil bir yaşamın tuzakları, kötü arkadaşların ve olumsuz çevrelerin  etkilerini azaltmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak projemizin amaçları arasında yer almaktadır.
Bu kapsamda Nevşehir İl Milli Eğitim müdürlüğümüz ile yapılan protokol çerçevesinde gerek derneğimizin gönüllü öğretmenlerine gerekse İlahiyat fakültesi öğlencilerimize etkinliklerle değerler eğitimi başta olmak üzere 6 farklı alanda eğitimler verildi.
Bunun sonucunda 15 gönüllü öğretmenimiz 7 lisede 7 değeri okul yönetimlerinin uygun gördüğü sınıflarda okul ortamında etkinlikle, oyunla, drama ve kısa filmle işlediler. Bu kapsamda proje hedef kitlemiz 240 öğrenci idi.
Bunun yanı sıra öğrencilerimizle okul dışında zaman geçirmenin ders dışı etkinliklere katılmanın faydalı olacağı düşüncesi ile hiçbir öğrenci ayırt etmeksizin bütün öğrencilerimize kapımızı ve gönlümüzü açtık.
 











 
Bu amaçla çeşitli faaliyetler düzenledik.
Sinema günleri etkinliği çerçevesinde Kapadokya forum da 300 öğrencimizi Somuncu baba aşkın sırrı filmine götürdük.
Değerler Ormanı etkinliği ile 100 e yakın öğrencimizle fidan dikerek ağaç sevgisini unutturmamayı amaçladık.
Değerli bültenlerimiz ile öğrencilerimizin dikkatini okullarımızda işlenen sorumluluk, empati, kitap ve ilim sevgisi, arkadaşlık ve dostluk, Hoşgörü ve sabır güven, Ekip ruhu gibi değerlere yönlendirmeye çalıştık.
Projemizde 3 olmasına karşılık yaptığımız Ihlara vadisi pikniği, kültür park pikniği, damsa barajı ve Gülşehir parkı pikniği ile yaklaşık 400 öğrencimize ulaştık.
Kariyer günleri programı kapsamında Nevşehir Milletvekillerimiz ile öğrencilerimizi buluşturduk.
İstanbul ve Çanakkale gezimiz ile 45 öğrencimize öğretmenlerimiz rehberliğinde tarih şuuru aşılamaya çalıştık.
Yine 500 öğrencimize Çanakkale bir vatan destanı kitabını ücretsiz dağıttık. Bu kitabın yazarları olan Harun Kırkıl bey ve yine genç bir yazar olan Yahya Furkan Konyalı beyle 8 okulda 1600 öğrencimizin gönlüne dokunmaya çalıştık.
Gönüllü eğitimcilerimizle bir araya gelerek birliği ve motivasyonu artırıcı çalışmalar düzenledik.
Erdemli bir nesil sloganı ile yaptığımız çalışmalarda öğrencilerimizin Etkinliklerle değerler eğitimi ile bizi biz yapan değerleri öğrenirken akranları ile etkinlik yaparak okulunu benimsemelerini amaçladık.
Unutulmamalıdır ki her medeniyet kendi insan tipini vücuda getirir. Biz de mensup olduğumuz  medeniyetimizin eşsiz değerleri ile gençliğimizi yetiştirmeliyiz. Evlatlarımızın gönül dünyalarına manevi temeller atacak çalışmalara bugün dünden daha çok ihtiyaç var. Bugün eğer gençliğimize manevi altyapı verilmezse nesiller ekranların görünmez internet ağlarının birbirine zincirlediği dünyada tek dişi kalmış medeniyetin evlatları olmaktadır. Ve artık öz anne ve babaların biyolojik bağı hiçbir anlam ifade etmemektedir. Proje ekseninde yapılan bu çalışmaların hakkın şahidi olacak bir neslin yetişmesinde damlada bir katre olabilmesi niyazıyla hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah a emanet olun.  Dedi. Ardından plaket törenine geçildi. Projede emeği olan başta gönüllü öğretmenler olmak üzere merkez okul müdürlerine protokol üyeleri tarafından plaket verildi.