Ürgüp Belediyesi tarafından bugün teravih namazı öncesinde Musalla Camii’nde; Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, 11 ili etkileyen depremde hayatını kaybedenler ve tüm şehitler için dualar edilerek Kuran-ı Kerim tilaveti okutuldu.

Programa Hafız Alpcan Çelik, Mustafa Alphayta ve Aziz Hardal katıldı.

Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel, depremlerde hayatını kaybedenler için Ürgüp Musalla Camii’nde düzenlenen Kur'an Ziyafeti ve mevlit programına katılarak dua etti.

Ürgüp Belediyesi tarafından asrın felaketi depremlerde hayatını kaybeden kardeşlerimiz için düzenlenen Kur’an ziyafeti ve Mevlid-i şerif programı Ürgüp Merkez Musalla Camiinde gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Kazım Güzel; depremde vefat eden kardeşlerimiz için ellerin duaya açıldığı bu anlamlı programda, "İçerisinde bulunduğumuz bu mübarek rahmet günlerinde yapmış olduğumuz ve yapacağımız ibadetlerimizi kabul eylesin. Ey kâinatın hâkimi, mülkün yegâne sahibi yüce Allah’ım! Kur’an Ayı Ramazan’da kapına geldik, ellerimizi semaya, dillerimiz duaya, gönüllerimizi sana açtık, Hamdimizi kabul eyle Ya Rabbi!

Deprem ve sel felaketlerinde ahirete irtihal eden bütün kardeşlerimize rahmet eyle Allah’ım! Kabirlerini cennet bahçesi eyle, Mekânlarını cennet, makamlarını âlî eyle Allah’ım! Onları Peygamber Efendimize komşu eyle Allah’ım!

Depremde yaralanan kardeşlerimize Şâfî isminle acil şifalar ihsan eyle Allah’ım! Yakınlarına ve milletimize sabırlar ikram eyle Allah’ım!

Ülkemizi, devletimizi, milletimizi, âlem-i İslam’ı ve bütün insanlığı bu ve benzeri her türlü afetlerden, kazalardan, belalardan, felaketlerden muhafaza eyle Allah’ım!” diye dua etti.

Ürgüp Belediyesi tarafından, proğram sonunda cami çıkışı vatandaşlara şerbet ve lokma ikram edildi.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "Depremde vefat eden vatandaşlarımızın ruhu için kıymetli hocalarımızdan “Kur’an Ziyafeti ve Mevlid Programı”mızı Musalla Camii’imizde gerçekleştirdik. Yaptığımız duaları, okunan mevlidi şerifleri Rabbim kabul eylesin… Ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden esirgesin inşallah." dedi.