Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden 14 NEVÜ’lü öğrencinin hatıraları ‘NEVÜ Mezunlar Ormanı’nda yeşerecek.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğü öncülüğünde Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. sınıf öğrencileri tarafından öğretim elemanı Öğr. Gör. Rıza Günaydın’ın koordinesinde oluşturulan ‘NEVÜ Mezunlar Ormanı’na, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden öğrenciler anısına ilk fidanlar dikildi.

NEVÜ Damat İbrahim Paşa Merkez Kampüsü Sezai Karakoç Öğrenci Yaşam Merkezi yanında düzenlenen fidan dikim etkinliğine; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir,  Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar, 19 Mayıs İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, NEVÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlar için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.

Depremde Kaybettikleri Arkadaşları Adına Duygularını Paylaştı

Öğrenciler adına konuşma yapan Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. sınıf öğrencisi Emine Burcu Taş, Mezunlar Ormanı Projesi’nin amaçlarından birinin üniversitesinden mezun olan her bir öğrenci için fidan dikilerek üniversitelerin daha yeşil kampüslere dönüşmesini teşvik etmek olduğunu söyledi. Taş “Gelecek nesillere daha yaşanabilir temiz bir dünya bırakmak istiyoruz. Depremde hayatını kaybeden başta sınıf arkadaşımız Behiye Doğancı olmak üzere birbirinden değerli üniversite arkadaşlarımız adına dikeceğimiz her bir fidanın onlar adında birer şefaatçi olmasını diliyoruz” diye konuştu. 

Aktekin: Öğrencilerimizi ve Tüm Vatandaşlarımızı Rahmetle Anıyoruz

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ise Meslek Yüksekokulumuzun Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. Sınıf öğrencilerinin Mezunlar Ormanı Projesi kapsamında oluşturulan Mezunlar Ormanıyla 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlar ile birlikte NEVÜ’lü öğrencilerin aziz hatıralarını yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. 

Aktekin “Yüzyılın felaketi olarak adlandırdığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce vatandaşımızı kaybetmenin tarifsiz acısını hep birlikte yaşadık. İnşallah depremin ilk gününden itibaren ortaya koyduğumuz devlet ve millet dayanışmasını devam ettirerek bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Bu vesileyle depremlerde kaybettiğimiz öğrencilerimize ve tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet ve ailelerine sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Ayrıca böylesine anlamlı bir etkinliği gerçekleştirdikleri için üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. sınıf öğrencilerimize ve değerli akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in konuşmasının ardından Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve tüm katılımcılar Mezunlar Ormanı’na fidan dikerek can suyu verdi.

Ailenin Acısını Paylaştılar

Fidan dikim etkinliği sonunda Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ve Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin depremde hayatını kaybeden MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2 sınıf öğrencisi Behiye Doğancı’nın babası Orhan Doğancı, amcası Yusuf Doğancı ve yengesi Meryem Doğancı ile bir araya gelerek kendilerinin acısını paylaştı.

Depremde Hayatını Kaybeden NEVÜ Öğrencileri

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde hayatını kaybeden öğrenciler ise şu şekilde;

  1. Ayşe Hüner – İlahiyat Fakültesi Hazırlık
  2. Ayşenur Zengin – Eğitim Fakültesi  İngilizce Öğretmenliği
  3. Behiye Doğancı – Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  4. Berivan Çoban – Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi
  5. Bengisu Teltik – Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı
  6. Beyza Nur Çulha – Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı
  7. Emine Çevik – Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği
  8. Gamze Gül Ateş – Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği
  9. Maya Bırra – Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği
  10. Meryem Kara – Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği
  11. Miraç Rabia Sarıkaya – Kozaklı Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi
  12. Rabia Gökburun – ÜSET Meslek Yüksekokulu Turist Rehberliği
  13. Sıla Arslan – Avanos Güzel Sanatlar MYO Mimari Dekoratif Sanatlar
  14. Sudenaz Karamemişgil – Gülşehir Sosyal Bilimler MYO Özel Güvenlik ve Koruma

NEVÜ Sezai Karakoç Yaşam Merkezi Yanındaki "Mezunlar Ormanı" alanında düzenlenen törende konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran'da; "Asrın felaketinde hayatını kaybeden,Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinin anısına fidan dikimi gerçekleştirdik. Deprem felaketinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun." dedi.

Vali Becel, programda, yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından, il protokol üyeleri ile birlikte onlarca fidanı toprakla buluşturdu.