Derinkuyu Merkez 24 Kasım İlkokulunda kitaplar ve yazarlık üzerine söyleşi gerçekleştirildi.
Ressam yazar Osman Aytekin okulda öğrencilere yazarlık ve kitaplar üzerine deneyimlerini aktardı. Yazar Osman Aytekin, "ortaokul sıralarında yazar olmak için kendime bir hedef koymuştum. O sıralarda yazı yazmak çok basit geliyordu. Yazmaya başladığımda yazarlığın kolay olmadığını gördüm ancak pes etmedim. Sürekli kitaplar okudum. Makaleler, denemeler, öyküler, romanlar okudum. Okudukça bilgilendim, kendimi geliştirmeye çalıştım. 
Çocuklar, başarılı olmak için derslerinizi, öğretmenlerinizi seveceksiniz. Çok seven ve çalışan başarılı olur. Öğretmenleriniz sizlerin yaşınıza, seviyenize ve ilgi alanınıza uygun kitaplar okumanızda rehberlik edeceklerdir. "Dedi.
Öğrenciler de yazar Aytekin'e,  kitapların yayınlanması, hikâye yazarken nelere dikkat edilmesi gerektiği, bir kitap ne kadar zamanda yazdığı, yazarken neler hissedersiniz... üzerine sorular yönelttiler. 
Söyleşi sonrası Yazar Aytekin'in okuyucularla buluşmaya devam eden, yeni çıkan "Macera Peşinde Gizemli Orman" isimli öykü kitabını öğrencilere imzaladı.
Yazar Osman Aytekin Okul Müdürü Hüseyin Uzun'a okul öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.