"Derinkuyu İlçesinde bulunan Til (Sivri) Tepesi Kapadokya Bölgesinin en iyi "Yamaç Paraşütü" alanı haline getirmek için çalışmalar başlatıldı.

Yamaç paraşüt deneyimini Til (Sivri) Tepesinde bizzat yaşayan Derinkuyu Kaymakamı Mert Kumcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Derinkuyu ilçemizde bulunan Til tepemizi, Kapadokya bölgemizin en iyi “Yamaç Paraşütü” alanı haline getireceğiz inşallah" dedi.

Serbest paraşütün aksine yüksek bir tepeden koşulmak sureti ile havalanmayı gerektiren yamaç paraşütü Kapadokya' nın kalbi Nevşehir'in en güzel tepelerinde yapılabiliyor. Bunlardan biriside şüphesiz Yeraltı kentleriyle ünlü Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Til (Sivri) tepesi mevkisinde Tek ya da iki kişilik uçuşlarla ve pilotun tecrübesine bağlı olarak kilometrelerce /saatlerce sürebilecek bu heyecanlı aktivite sizleri bekliyor.

Aktiviteler boyunca konaklama sürecinizi Nevşehir Kapadokya otelleri ile yaparak keyifli zamanlar geçirebilirisiniz...

Özgürlüğün Tadını Çıkarın!

Yamac paraşütü için Kapadokya'da yamaç paraşütü yapılacak en uygun alan Derinkuyu Til (Sivri) tepesi mevkisi. Gün boyunca bu muhteşem coğrafyada uçuşlarınızı yapabilir ve akşam çadırınızı kurup kamp yapabilirsiniz. Ufak eğitim tepesi ve normal uçuşlar için tepe mevcuttur. Bu tepede genel olarak yılın birçok aylarında uçuş yapılabilmektedir. Fakat şiddetli kuzey rüzgarlarında (20km ve üzeri) uçuş yapılamamaktadır.

Tepe uygulanabilirliği ve hava koşulları açısından Türkiye’nin popüler uçuş bölgerinden biridir. Zorluk Derecesi: Başlangıç, orta ve ileri olarak belirlenmiştir. Eğitim uçuşları için uygun bölgededir. Siz de bu sporun heyecanına varmak istiyorsanız paraşütlerinizi alarak Kapadokya bölgesine gelebilirsiniz. Eğitmenlerin yardımı ile gönlünüzce uçacak, eşsiz manzaranın tadını çıkaracaksınız.