Derinkuyu Mehmet Ekmekci Anadolu lisesi öğrencilerine "Nevşehirli Kahramanlar Harp Hikayeleri" isimli kitabı hediye edildi.

Yazar Osman Aytekin'in kitabını hediye eden Derinkuyulu iş insanı Hakan Demir konuşmasında, "Nevşehirli Kahramanlar öykü kitabı bir dönemi anlatması bakımından kültürümüze iyi bir hizmettir. Özellikle de Osmanlı Devletinin son dönemlerinde çeşitli cephelerinde vatanımız için savaşan  şehit düşen ve gazi olan atalarımızın kahramanlıklarını, fedakarlıklarını anlamak ve anlatmak açısından çok anlamlıdır. Yazar Osman Aytekin'e bu eseri kültürümüze kazandırdığı için teşekkür ederim", dedi.

Yazar Osman Aytekin de öğrencilere yaptığı konuşmada kitap ile ilgili bilgiler vardi. Yazar Aytekin konuşmasında, "elinizdeki bu kitabı hikayeleştirmek için şehit ve gazilerimizin torunlarıyla defalarca görüşerek topladığımız bilgileri kurgulayarak bu öykü kitabını çıkardık. Bu eserde Yemen'den, Balkanlar'dan, Kafkas Cephesinden, Çanakkale ve Kurtuluş harbinden öyküleri heyecanla okuyacağınızı ümit ediyorum", dedi.

Mehmet Ekmekci Anadolu lisesi Müdürü Salih Uz, Müdür Yardımcısı  Ersan Yayan ve öğretmen Çiğdem Sayın kitaba destek olan iş insanı Hakan Demir ve yazar Osman Aytekin'e teşekkür ettiler.