Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, bugün Derinkuyu ilçesinde önemli ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak Derinkuyu Kaymakamı Konuralp Yılmaz'ı ziyaret eden İl Müdürü Özdemir, ilçede devam eden Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı ve yapımı devam eden spor kompleksi hakkında istişarelerde bulundu. Kaymakam Yılmaz ile yapılan görüşmelerde, gençlik ve spor faaliyetlerinin ilçede daha da geliştirilmesi için iş birliği olanakları ele alındı.


Akabinde, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'u ziyaret eden İl Müdürü Özdemir, Başkan Aksoy ile bir araya gelerek ilçede gerçekleştirilen gençlik ve spor etkinlikleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Belediye Başkanı Aksoy ile yapılan sohbette, gençlerin sporla buluşması ve sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi adına yapılabilecek adımlar üzerinde fikir alışverişi yapıldı.


Daha sonra, Derinkuyu Mehmet Ekmekçi spor salonunda devam eden “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme programını” ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, burada öğrencilerle yakından ilgilendi. Öğrencilerin sırasıyla; boy, kilo, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru top atma, el kavrama kuvveti, hız, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yeteneklerini takip eden Özdemir, antrenörlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.  İl Müdürü Özdemir, devam eden Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesinde yaklaşık 5.000 öğrencinin taramadan geçeceğini belirtti.


Ardından, İl Müdürü Özdemir Derinkuyu İlçesinde yapımı devam eden spor kompleksi alanında incelemelerde bulundu ve yetkili firmadan proje hakkında detaylı bilgi aldı. Yapımı devam eden spor salonu, kapalı halı saha ve gençlik merkezi, ilçede gençlerin ve sporseverlerin daha modern ve güvenli bir ortamda spor yapmalarını sağlayacak ve sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitsel projelerinin devamında önemli bir yatırım olarak değerlendiriliyor.