Bu yıl 59.sı düzenlenen Kütüphaneler Haftası Derinkuyu ilçesinde kutlandı.

Zeliha Ekmekci Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen kutlama programına İlçe Kaymakamı Esra Demirtaş, Garnizon Komutanı Kıd. B.Çvş Hanifi OK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel İrmak, Gazeteci Yazar Osman Aytekin, Halk Kütüphanesi Müdürü Hüseyin Özdemir ve ilçe protokolü katıldılar.
İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu sonrasında İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hüseyin Özdemir yaptığı konuşmada, "Halk kütüphanelerinin amacı, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına geniş ölçüde katkıda bulunan düşünce özgürlüğünün bayrağı olan ve verdiği hizmetleriyle yaygın eğitim kurumları arasında önemli bir yeri olan kütüphane hizmetlerini tanıtarak vatandaşlarımızın bu kuruluşlardan daha çok yararlanmasını sağlamaktır", dedi.
Gazeteci Yazar Osman Aytekin'de, Halk Kütüphanelerinin geçmişi ve geleceği üzerine konuştu. Aytekin yaptığı konuşmada, "1932 yılında kurulan Halkevleri Halk Kütüphanelerinin çekirdeğini oluşturmuştur. Kütüphanelerde artan kitaplar okuma hevesini de artırmış, okuma-yazma öğrenenler bu alışkanlıkları sürdürmek amacıyla ödünç kitap verme hizmeti başlamış ve yaygınlaşmıştır.
1960 yılında Halk Kütüphaneleri adını almış ve 1964 yılının mart ayının son haftası Türkiye'de Kütüphaneler Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır",dedi. Aytekin, rakamlar vererek yaptığı konuşmada, "dünyada 216 ülkede halk Kütüphanesi bulunuyor. 51 bin Halk Kütüphanesi ile Çin 1.sırada,Türiye ise 1.213 kütüphane ile 39.sırada yer almaktadır. Ülkemizde toplam 33 bin 978 kütüphane vardır", dedi. 
Kaymakam Esra Demirtaş en çok kitap okuyan öğrencilere hediyeler verdi ve öğrencileri tebrik etti. 
Ayrıca Kaymakam Demirtaş okulun kütüphanesinde  incelemelerde de bulundu. Okul Müdürü Murat Demirtaş tarafından Kaymakam Demirtaş'a kütüphane ile ilgili bilgiler verildi.