19-26 Mart tarihleri ​​arasında Antalya'da yapılan Trisome Games Down sendromlu olimpiyatlarında Türkiyeyi 18 sporcu ile temsil eden Atletizm milli takımı 11 Altın, 13 gümüş ve 12 bronz olmak üzere toplam 36 madalya kazanarak ve 5 dünya rekoru kırarak takım halinde Olimpiyat şampiyonu oldu.

Milli Takım antrenörü Tarkan Güney ve Milli sporcu Ramazan Ünlü'nün aralarında yer aldığı Down Sendromlu Milli Takımı'nın kırılması güç rekorları kırdı. 19-26 Mart tarihleri ​​arasında Antalya'da yapılan Trisome Games Down sendromlular olimpiyatlarında Nevşehirli sporcu olimpiyat üçüncüsü oldu.

Nevşehirli down sendromu şampiyonu sporcu Ramazan Ünlü'nün katıldığı yarışmalarda Disk atmada 6. Ve Cirit atmada 4. Olurken 1500 metre yürüyüşte ise Olimpiyat 3. oldu. Daha önce dünya şampiyonalarında dereceler yapan Ramazan Ünlü yine Türk milli takımının gururu oldu.

Bu yıl ilk kez Antalya'da düzenlenen 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları (2024 Trisome Games) 33 ülkedeki 488 özel sporcunun katıldığı organizasyon alanında dünyanın en büyük olma özelliğini taşıyor.

Toplumdaki konunun bakış açısından önemli bir yere sahip olan Trisome Games, “Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyat Oyunları” olarak adlandırılıyor. Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyatı Türkiye'de ilk kez Antalya'da düzenlendi. Organizasyonda 33 ülkeden 488 sporcu ve antrenör ile birlikte 800'ü aşkın yer aldı. Olimpiyatta Türkiye, 8 branşta 86 sporcu ile madalya mücadelesi verdi.

26 Mart'ta sona erenDown Sendromlu Sporcuların Olimpiyat Oyunları olarak 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları (2024 Trisome Games), alanı Dünya'nın en büyük destek olma özelliğini taşıma özelliği. İlk 2016'da İtalya'nın Floransa'da düzenlenen organizasyonu, bu yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 4. Yılda düzenlenen Olimpiyatlar, Korona Virüs nedeniyle 2020 yılında düzenlenmeyip 2024 yılı ertelenmişti.

8 Ayrı Branş, 5 Farklı Spor Tesisi
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenen 'Trisome Oyunları 2024' organizasyonuna; Futsal, basketbol, ​​atletizm, yüzme, jimnastik, judo, tenis ve masa tenisi olmak üzere 8 ayrı branşta düzenlendi.